Setari Cookie-uri

Imbina frumusetea cu responsabilitatea eco!

Zilnic, peste 450 de milioane de europeni folosesc produse cosmetice, conform Asociatiei Europene pentru Produse Cosmetice. De asemenea, un studiu recent arata faptul ca, anual, 5 miliarde de astfel de produse sunt vandute in Europa!

Tot ce trebuie sa faci este sa le reciclezi – iar primul pas in acest sens este colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Colectarea deseurilor incepe de la tine acasa – trebuie doar sa urmezi cativa pasi simplii:

• IDENTIFICA deseurile de ambalaje din locuinta ta!
• PRESEAZA deseurile de ambalaje din plastic si metal sau cartoanele, inainte de depozitare, pentru a economisi spatiul!
• DEPOZITEAZA deseurile de ambalaje SEPARAT de gunoiul menajer!
• DEPUNE deseurile colectate separat in containere galben, verde si albastru!

Sfatul ECO: Inainte de a le depunde separat, este important sa stii ca pentru a putea fi reciclate, unele ambalaje ale produselor cosmetice trebuie clatite. Este vorba despre cutia de sampon, de balsam, ambalajul lotiunii pentru corp, al uleiurilor de corp, cutia cremei de fata (cea de plastic) etc.

Ce ambalaje ale produselor cosmetice reciclam?

Avem doar vesti bune in acest sens: in general, majoritatea ambalajelor produselor cosmetice se pot recicla! Iata cateva exemple in acest sens:

- Produse cosmetice pentru par: ambalajele de la sampon, balsam, masca, tratamente pentru par;
- Produse cosmetice pentru corp: ambalajele de la lotiunile de corp, uleiuri, masti, spray-uri, parfumuri;
- Produse cosmetice pentru ten: ambalajele cremelor, ale mastilor si tratamentelor pentru fata, ambalajele unor produse de make-up (fondul de ten, cutia de de la blush, cutiile de farduri).

Sfatul ECO: Pune in containerul albastru toate cutiile de carton in care sunt ambalate produsele cosmetice, in containerul galben – ambalajele de plastic si metal, iar in containerul verde – cele din sticla.

De ce reciclam ambalajele produselor cosmetice?

• Economisim energie!
Stiai ca un televizor poate functiona trei ore incontinuu cu energia economisita prin reciclarea unei cutii de aluminiu?

• Reducem poluarea!
Stiai ca sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune in bucatele mici si ca descompunerea naturala a plasticului in mediul inconjurator necesita peste 500 de ani?

• Scade cantitatea de gunoi!
Stiai ca, in Romania, o familie de trei persoane genereaza si trimite la groapa aproximativ o tona de gunoi menajer pe an? (dintre care 10% sunt deseuri de ambalaje)?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.