Setari Cookie-uri

Galerie foto: Insula-paradis pentru indragostiti

Insula Bora Bora, un paradis indepartat, este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant. Fiind considerata o destinatie exotica de lux, pentru multe persoane “Perla Pacificului” continua sa ramana un vis frumos, departe de a deveni realitate.

Insula Bora Bora, un paradis indepartat, este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant. Fiind considerata o destinatie exotica de lux, pentru multe persoane “Perla Pacificului” continua sa ramana un vis frumos, departe de a deveni realitate.

Despre Bora Bora

Bora Bora este situata aproape de Polinezia Franceza, in Oceanul Pacific, la aproximativ 230 de kilometri de capitala Papeete. Insula este formata din mici insule inconjurate de o laguna si o bariera de recif.
In centrul insulei se gasesc ramasitele vulcanului Mount Otemanu.

In limba tahitiana litera B nu exista. Asadar, numele original al insulei este Pora Pora, care inseamna “primul nascut”.

Cum ajungi acolo?

Cel mai folosit mijloc de transport pentru a ajunge pe insula este cu avionul. Din Romania pana in Tahiti drumul dureaza aproximativ 24 de ore si costa in jur de 1800 – 2000 de euro. Din Tahiti veti lua un alt avion catre Bora Bora, insula fiind dotata si cu un aeroport micut, insa destul de aglomerat. Pretul biletului Tahiti – Bora Bora este de aproximativ 300 de dolari.

Drumul de la aeroport pana in statiune este destul de dificil deoarece a fost realizat prin saparea in munti de catre soldatii americani inca din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Asadar, fie alegeti un mijloc de transport in comun, fie inchiriati o masina 4x4.

Daca vreti sa protejati natura, puteti alege o varianta ecologica, si anume bicicleta. Astfel veti putea admira in voie minunatiile naturii. Singurele inconveniente este ca veti merge mai mult de trei ore (cu masina faceti doar o ora) si veti ajunge obositi la hotel.

Pentru a merge pe insula mai aveti o varianta pe langa avion: feribotul. Insa acesta circula doar de trei ori pe saptamana din Tahiti.

Cazare

Daca aveti suficienti bani, va puteti caza la hotelurile de 4 sau 5 stele, care se gasesc atat de-a lungul plajei, cat si in apa. Camerele propriu – zise sunt formate dintr-o casuta numita bungalow. Cu siguranta veti ramane placut surprinsi si impresionati cand veti vedea ca puteti admira pestii prin podeaua de sticla sau puteti face o baie in mare imediat cum primele raze ale soarelui si-au facut aparitia.

Nicole Kidman, Catalin Botezatu si Valentina Pelinel deja si-au petrecut vacanta intr-o astfel de casuta din Bora Bora.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.