Setari Cookie-uri

Funeral Chic Party

Joi, 10 februarie, Gaia BoutiqueClub va gazdui petrecerea devenita simbol si fenomen in istoria clubului si in memoria colectiva a celor care i-au observat continuitatea: Funeral Chic Party – hosted by Ovidiu Buta.

Joi, 10 februarie, Gaia BoutiqueClub va gazdui petrecerea devenita simbol si fenomen in istoria clubului si in memoria colectiva a celor care i-au observat continuitatea: Funeral Chic Party – hosted by Ovidiu Buta.

A vorbi despre istorie in cazul de fata nu reprezinta nicidecum o exagerare. Daca "Funeral Chic" a fost primul party conceput intr-o nota neconventional-macabra, inventatorul sau, stilistul si criticul de moda Ovidiu Buta, este totodata si primul care a initiat seria de petreceri "hosted by", transformate de-a lungul vremii intr-o amprenta a celui mai fashionable club din Bucuresti.

Totul a inceput ca o joaca, acum doi ani de zile. Dupa un eveniment pe care l-a organizat in memoria Isabellei Blow, a carei disparitie a zguduit lumea modei in anul 2007, Ovidiu Buta a venit cu ideea unei petreceri care sa reuneasca acele multe si deloc neglijabile aspecte care anima moda contemporana si pe exponentii sai: o pasiune pentru negrul neperisabil si nedemodabil, un penchant pentru morbiditate si, desigur, o adictie pentru o maniera anume de a petrece. Astfel s-a conturat paradigma unui "parastas dansant", dupa cum a declarat Buta insusi. Negrul a fost dress code-ul necesar, rujul rosu recomandat cu tarie, iar voaletele o piesa-cheie.

Party-ul a luat imediat proportiile unui adevarat eveniment, declansand o isterie generala si bucurandu-se de o acoperire mediatica masiva. Anul acesta, seria "funeraliilor" continua cu aceeasi asistenta all black (cine nu va respecta cu strictete acest criteriu, nu va avea acces inauntru), acelasi exercitiu de imaginatie pe care publicul Gaia BoutiqueClub il demonstreaza constant la fiecare petrecere tematica, dar si cu o premiera semnata Stephan Pelger: o vitrina speciala care va contine un preview al colectiei prezentate de designerul roman in cadrul Berlin Fashion Week.

Fara riscul de a aluneca pe o panta mercantila sau de a deveni previzibil, Funeral Chic Party ramane pana in prezent unul dintre cele mai asteptate si mai frenetice evenimente ale anului. "Mi-am dat seama anul trecut ca acest eveniment a avut un fel de fior prevestitor: a fost primul eveniment care a ingropat bunastarea romanesca - la putin timp dupa, recesiunea devenea din ce in ce mai acuta - si a fost, pe de alta parte, ca un "death bell" pentru drama mcqueeniana. Pregatirile pentru petrecere erau in toi cand, dintr-odata, am aflat ca McQueen murise", explica Buta. "Dincolo de asta, am vrut sa aratam ca dramele din lumea modei sunt si ele chic. Ganditi-va la Marilyn Monroe! Ce poate fi mai chic decat sa mori luand somnifere si band sampanie?", conchide, cu un oportun umor negru acelasi Ovidiu Buta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.