Setari Cookie-uri

Umbra vintului

Bestseller international, Umbra vintului a cunoscut peste douazeci de editii in Spania, unde a depasit un milion de exemplare vindute, si a fost tradus in cincizeci de tari.

Romanul Umbra vintului (2001) a figurat ca finalist la premiul pentru roman Fernando Lara (2001) si la Premiul Llibreter (2002) si a fost desemnata cea mai buna carte a anului 2002 de cititorii revistei La Vanguardia. Bestseller international, Umbra vintului a cunoscut peste douazeci de editii in Spania, unde a depasit un milion de exemplare vindute, si a fost tradus in cincizeci de tari. In anul 2004, romanul Umbra vintului a fost distins, in Franta, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Étranger.

Carlos Ruiz Zafon s-a nascut la Barcelona in 1964. A lucrat in publicitate, a colaborat la revistele La Vanguardia si El Pais si, pentru citiva ani, a locuit la Los Angeles, unde a lucrat ca scenarist. Si-a inceput cariera literara in 1993, cu o carte pentru copii, Printul din negura, pentru care i s a decernat Premiul Edebe. Au urmat Palatul de la miazanoapte (1994), Lumini de septembrie (1995) si Marina (1999; Polirom, 2010). In 2001, Zafon publica primul sau roman „adevarat”, Umbra vintului (Polirom, 2005), care devine imediat un fenomen literar cu ecouri internationale. Urmatoarea sa carte, Jocul ingerului (2008; Polirom, 2009), a fost asteptata cu nerabdare de editori si de publicul larg si a avut acelasi succes formidabil. Cartile lui Zafon au fost traduse in peste patruzeci de limbi si au cucerit numeroase premii si milioane de cititori de pe toate cele cinci continente.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.