Autor:Martin Heidegger
Editura: Humanitas
Pret: 89.9 Lei

20 de filme luate dupa carti celebre care au cucerit milioane de oameni in intreaga lume

„Fiecare pagina a acestei carti reprezinta un formidabil efort de intelegere a subintelesului. Ceea ce face Heidegger aici este o investigatie in caracterul misterios al banalului si familiarului accesibil, si nu in cel inaccesibil al unui exotic «dincolo» prezumat. Iata de ce miza acestei carti, fiind imensa, este totodata limitata. Ea nu se ocupa decat de ceea ce se arata fara sa ascunda altceva decat pe sine insusi.

In acest sens Fiinta si timp este o carte fara mister. Ceea ce se arata prin sine insusi («fenomenul») nu ascunde «in spatele» sau nimic, nici «lucrul in sine», nici infinitul spiritului absolut. «In spatele» fenomenului nu este decat partea ascunsa a propriei sale manifestari. Iar cand fenomenul acesta suntem noi insine, tot ce putem spera este sa ajungem, scotand-o din propria ei ascundere, la fiinta «aruncarii» noastre in lume, la fiinta convietuirii noastre «aici» sau la fiinta propriului nostru sine.

Restul – adica enigma «de unde»-lui si «incotro»-ului nostru – este fenomenologic inabordabil si, ca atare, trebuie sa ramana cu adevarat invaluit in tacere.“ (Gabriel LIICEANU)

21 de lecții pentru secolul XXI, de Yuval Noah Harari: disponibilă acum în română cu precomandă!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: