Editura: Humanitas, Eseistica, Literatura

Recomandare de carte: Ultima Ora

Disponibil pe Elefant.ro
Colectia: Seria Cartarescu
Autor: Mircea Cartarescu
MIRCEA CARTARESCU s-a nascut in 1956 la Bucuresti. A urmat cursurile Facultatii de Filologie a Universitatii din Bucuresti si a debutat ca poet, publicand cateva volume de versuri, marcate de spiritul a ceea ce critica literara a numit „generatia optzecista“. Treptat, s-a indepartat de poezie, dedicandu-se aproape exclusiv prozei.

Noua carte al lui Mircea Cartarescu aduna cele mai frumoase povestiri, eseuri si articole publicate de el de-a lungul ultimilor ani in antologii si reviste de prestigiu din Suedia, Germania, Austria si Romania. Multe dintre texte sunt inedite in spatiul romanesc.

Subiectele sunt diverse, de la istoria poetului Ovidiu, exilat la Tomis, la povestea fabuloasei insule Ada-Kaleh, de la dureroase amintiri din prima copilarie la basme psihanalitice si fantastice, de la evocari ale unor scriitori disparuti de curand la marturisiri personale pline de dramatism.

Ceea ce uneste aceste scrieri, oricat de ampla ar fi distanta dintre subiecte, este puterea dintotdeauna a lui Mircea Cartarescu de a transforma totul in poezie, unicitatea combinatiei de gratie, sinceritate si viziune care caracterizeaza stilul paginilor sale.

Citeste cateva pagini

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate de iubire dupa Mircea Cartarescu
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: