Editura: Humanitas, , Memorialistica & Diaristica
Colectia: Memorii/Jurnale
Autor: Sega
SEGA – Octavian Segarceanu pe numele lui adevarat – s-a nascut in 1971, la Brasov. Desi scrisul il atrage din copilarie, ajunge sa publice abia dupa 1990 mici crochiuri in Gazeta de Transilvania.

Recomandare de carte: Ultima Ora
Namaste este jurnalul a doua calatorii simultane – una in India si alta in sine insusi –, pe care un tanar le initiaza intr-un moment de cotitura a vietii, cand, dupa cautari febrile, dar sterile ale adevarului personal, isi indeasa toate intrebarile intr-un rucsac si porneste sa le gaseasca raspunsuri pe alte meleaguri. Drumul pana in inima Indiei asterne dinaintea calatorului Sega peisaje naturale de un farmec luxuriant si peisaje umane pitoresti pana la bizarerie si se opreste in ashramul lui Osho din Pune – o oaza de calm, cel putin in aparenta, in mijlocul unei lumi dezlantuite.

Aici, intre doua sesiuni de meditatie pe muzica asurzitoare ori in intuneric ca smoala, Sega are parte de fapt de adevarata aventura indiana: descopera un caleidoscop intreg de personaje exotice si povestile lor de viata, delicioasele mancaruri locale cu nume imposibil de pronuntat, aroma inconfundabila a ceaiului masala, farmecul femeii asiatice si forta regeneratoare a chatarsisului. Dar, dincolo de toate acestea, sarea si piperul cartii o reprezinta sirul intamplarilor marunte, surprinse cu un ochi de cineast plin de verva, de umor si dotat cu remarcabila intuitie a dozarii suspansului, care te acapareaza pana la ultimul rand al povestii.

101 retete. Cum sa il gasesti pe Fat-Frumos (fara sa saruti vreun broscoi)
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: