Setari Cookie-uri

Bunele maniere in secolul 21: ce sa nu faci niciodata pe Internet

Batista curata a fost inlocuita de servetele de unica folosinta, iar carnetul de bal a disparut in favoarea... invitatiilor prin SMS.

Lumea in care traim se schimba, mai ales din cauza tehnologiei, iar noi trebuie sa ne adaptam. Iata cateva reguli pe care nu le vei gasi intr-un manual de bune maniere din secolul trecut, dar care sunt esentiale in zilele noastre.

Ce NU poti anunta printr-un SMS. “Cobor in 5 min” si “Hai la un film!” sunt texte care pot fi trimise intr-un mesaj scurt, fara a rani sentimente sau a-ti strica imaginea. Dar una din regulile noului mileniu este ca despartirile nu se fac niciodata… in scris. Nici in scris electronic. Nici urarile de “La multi ani” sau “Craciun fericit” nu ar trebui facute in maximum 160 de caractere. In loc sa dai un mesaj in masa, la toata agenda, mai bine dai 3 telefoane si urezi personal ceva sincer. E nu numai suficient, dar si mult mai politicos.

Ce NU ai voie sa faci pe Facebook. In primul rand, butonul “unsubscribe” s-a inventat pentru cei care nu au idee ce inseamna bunele maniere pe Internet. Adica este nepoliticos si enervant sa iti updatezi profilul de o suta de ori pe zi: gandeste-te ca tot ce scriiapare in feed-ul prietenilor tai, alaturi de alte sute de mesaje. Fa o selectie a ceea ce te inspira si nu impartasi fiecare poza, fiecare cantec si fiecare gand cu persoanele din reteaua ta, daca nu vrei sa fii complet exclus din cercul lor.

Citește și:

Citeste mai multe despre bunele maniere in secolul 21 pe NoiFetele!

Featured foto by nd3000 via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.