Setari Cookie-uri

Poveste imorala

Subiect controversat, de altfel, din moment ce contemporaneitatea asociaza femeile scriitoare fie cu serii pentru adolescenti (chiar daca Harry Potter are milioane de fani si in randul adultilor, la fel ca si Jocurile Foamei), fie cu o arie vasta de efuziuni romantice si glam, cum ar Twilight sau orice intra in categoria chicklit.

Poveste imorala este un astfel de recital de mister, suspans, umor si inventivitate. Un lant de crime in serie este pretextul prin care scriitoarea aduce in lumina reflectoarelor doi capitani de politie pusi fata in fata cu elucidarea unui caz ce aminteste de Jack Spintecatorul, o serie de personaje secundare memorabile, o intriga abil tesuta din jocuri politice, interese meschine, comploturi sinistre, rasturnari de situatie si maestri ai crimei ce nu se dau in laturi de la nimic pentru a isi atinge tinta.

Romanul plaseaza actiunea intr-o perioada familiara celor mai multora dintre noi, Romania postdecembrista, cu toata atmosfera, tarele si neajunsurile ei, pe fondul careia se proiecteaza personalitatile celor doi investigatori, neobositi in lupta lor pentru justitie. O viziune dulce-amara asupra societatii de atunci, un umor debordant, bine tintit, o poveste politista in care nu mai stim ce e adevar si ce e minciuna, toate impletite in dulcele stic clasic al unei femei ce si-a trait viata cu aceeasi pasiune cu care a scris.

Citește și:

Desi exista prejudecata ca literatura de suspans le este mai degraba adresata barbatilor, Rodica Ojog Brasoveanu s-a adresat tuturor cititorilor sai, indiferent de varsta sau sex, avand chiar o predilectie in a face doamnele sa rezoneze intim cu scrierile sale. Daca ne gandim ca Melania Lupu si Minerva Tutovan sunt si acum personaje-cheie prin care poate fi citita si descifrata opera autoarei, si, mai mult, cele doua sunt embleme ale intregii complexitati feminine, atunci putem spune ca Rodica Ojog-Brasoveanu si-a castigat pe drept titlul de ”doamna a literaturii politiste romanesti”.

Recenzie realizata de Andreea Sterea

Carte aparuta la editura Nemira.

Foto prima pagina: DepositPhotos.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.