Setari Cookie-uri

O intalnire-eveniment intre JAZZ si clasic

Un eveniment muzical dirijat de SABIN PAUTZA, unul dintre cei mai mari muzicieni romani in Statele Unite

Comunicat de presa

Compozitor, dirijor, profesor, manager, patru ipostaze ce definesc personalitatea complexa a muzicianului SABIN PAUTZA, stabilit in 1984 in SUA, unde a desfasurat o activitate la cel mai inalt nivel artistic. In 1985, in celebra sala de concerte Carnegie Hall din New York, Sabin Pautza a fost aplaudat in dubla ipostaza: aceea de dirijor la pupitrul Orchestrei New York University Symphony si de compozitor - in program figurand si lucrarea sa "Haiku". A fost director artistic si dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey, cariera sa insemnand insa concerte si recitaluri pe mai multe continente, in cele mai renumite sali dedicate genului: de la Santa Cecilia din Roma si Frederic Chopin din Varsovia la Philharmonic Hall din Sydney.

In contextul unei stagiuni derulate sub conceptul „Nascut in Romania”, in care artisti romani de mare valoare, care isi desfasoara activitatea in afara tarii sunt invitati sa concerteze pe scena Salii Radio, veti avea ocazia sa il apreciati pe Sabin Pautza in concertul programat vineri, 5 aprilie, ora 19.00. Sub un titlu care starneste curiozitatea melomanilor - CLASSIC MEETS JAZZ – veti asculta in interpretarea ORCHESTREI NATIONALE RADIO partituri ce imbina sonoritati clasice cu cele specifice jazz-ului, intr-o inedita combinatie instrumentala de saxofon, pian si clarinet.

Citește și:

Programul cuprinde lucrari semnate de: Nicolas Simion - Poem for Jancsy Korossy, Nicolae Coman - Concertul pentru pian, Richard OschanitzkyAntifonii. Veti avea de asemenea surpriza intalnirii cu Sabin Pautza in ipostaza sa de compozitor prin Bassklavier concert pentru clarinet bas, pian si orchestra.

Doi invitati speciali vor intregi evenimentul de vineri, 5 aprilie: saxofonistul NICOLAS SIMION – artist fidel jazz-ului romanesc care a cantat pe scene din Austria, Germania, Japonia, SUA si Franta si pianistul grec ANTONIS ANISSEGOS, care a studiat compozitia la Koln si Viena, perfectionandu-se in jazz si interpretand astazi in recitaluri si concerte in mai multe tari europene.

Si pentru ca evenimentul este unul dedicat in special JAZZ-ului, in pauza concertului, in foaierul Salii Radio, va fi lansat un dublu album discografic de exceptie. Reunind remarcabile inregistrari live si de studio realizate in anii ’70 in Atlanta (Georgia, SUA), dublul album – veritabil document sonor – reuneste lucrari de jazz interpretate de pianistul Jancy Korossy. Nascut la Cluj in 1926, artistul s-a impus in anii ’60 drept unul dintre cei mai valorosi pianisti de jazz ai Europei, emigrand apoi peste ocean si stabilindu-se in Atlanta. Dublul CD reprezinta un omagiu postum adus memoriei ilustrului muzician disparut dintre noi la inceput de 2013.

Citește și:

Pentru alte informatii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor si Corurilor Radio va rugam sa consultati site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.