Expozitia World Press Photo ajunge la Bucuresti in luna mai

Expozitia World Press Photo ajunge la Bucuresti in luna mai

Expozitie de fotojurnalism in Piata Universitatii

Comunicat de presa

Cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge, pentru al doilea an consecutiv, la Bucuresti, incepand cu data de 2 mai 2013. Expozitia, organizata de Fundatia Eidos, va fi deschisa pentru public in intervalul 2 – 26 mai 2013, in Piata Universitatii din Bucuresti.

Expozitia este o initiativa a World Press Photo Foundation, fondata in anul 1955 in Olanda, care activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Activitatea Fundatiei este dedicata impunerii unor standarde ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial.

Foto: Paul Hansen

Competitia World Press Photo a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. In 2012, concursul a atras 5.247 de participanti din 124 de tari, care au inscris 101.254 de fotografii.

Toate lucrarile inscrise in concurs sunt deschise publicului prin intermediul expozitiei anuale care calatoreste in intreaga lume, ea fiind montata in peste 100 de locatii din peste 45 de tari - si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie.

World Press Photo reprezinta esenta reportajului de actualitate facut in interesul unei societati informate. Este o sarcina dificila fie pentru ca, adesea, conditiile sunt dificile - conflict, dezastre - fie pentru ca subiecte urmarite sunt extrem de dureroase. In conditiile in care media sufera transformari uriase in modelul sau de business, este nevoie de un alt tip de abordare care sa asigure accesul necenzurat la informare si imagine. Este motivul pentru care, inca de la infiintare, World Press Photo a premiat si a evidentiat munca unor fotojurnalisti care s-au dedicat unor subiecte care, desi sunt importante, rar fac prima pagina a jurnalelor”, spune Cristian Movila, fondator al Fundatiei Eidos.

Anul trecut, expozitia a fost readusa in Bucuresti, dupa 18 ani de absenta, prin eforturile Fundatiei Eidos, care organizeaza expozitia si anul acesta.

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri