Setari Cookie-uri

Cele cinci nivele ale atasamentului

Pot crea cea mai frumoasa relatie cu mine insumi sau una devastatoare.

Nume carte: Cele cinci nivele ale atasamentului

Autor: Don Miguel Ruiz Jr.

Data aparitiei: Iulie 2013

Pret: 13,50 lei

Carte disponibila pe Elefant.ro

Singura persoana care poate controla visul meu personal sunt eu insumi. Ne este mai usor sa‐i atribuim unui lucru exterior putere decat sa vedem ca noi suntem puterea care aduce acel lucru in viata noastra. Noi suntem responsabili pentru noi insine si pentru realitatea noastra. Noi suntem creatorii visului pe care il traim.

... Un simplu „nu“ spus in minte ne poate opri sa actionam, fapt care arata cat de puternice sunt aceste acorduri: le folosim pentru controlul capacitatii de a actiona.

Cartea Cele cinci nivele ale atasamentului constituie o suma de repere cu scopul de a intelege modul cum ne atasam de punctul nostru de vedere, dar si de a ne deschide catre noi posibilitati. Pe masura ce gradul de atasament creste, intrebarea „cine sunt eu?“ devine „ce stiu eu?“.

Citește și:

Atasamentele actioneaza asemeni ochelarilor de cal, ne limiteaza campul vizual si ne impun o anumita directie in viata.

Cu cat este mai mare nivelul atasamentului, cu atat mai putin putem vedea. Avand constiinta atasamentului nostru fata de o credinta sau o idee, redobandim ceva foarte important, si anume capacitatea de a alege, de a spune „da“ sau „nu“ in fiecare situatie.

Adevarata libertate individuala inseamna sa fim capabili sa alegem intre „da“ si „nu“ pe deplin constienti de ceea ce vrem si de ceea ce nu vrem, in loc sa permitem cunoasterii sa ne controleze si sa ne dicteze in fiecare moment cine ar trebui sa fim. Adevarata libertate este aceea de a alege; ea reprezinta liberul arbitru.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.