Despre scopul ZFDB, Dana Dimitriu, directorul general al evenimentului, spune ca “Am ales tema iubirii pentru ca pe aceasta cale e mai usor sa ii atragi pe tineri inspre valori culturale autentice, intr-o societate care, in ultima vreme, e vadit
agresata cu vulgaritate, scandaluri si produse de divertisment lipsite de valoare. Le multumesc partenerilor nostri ca ne sustin in acest demers.”

Expozitia Ballerina Project

Filme in exclusivitate

ZFDB va aduce in salile sus-mentionate o selectie de titluri multi- premiate la festivaluri internationale de categorie A.

Filmele ZFDB sunt filme fara distribuitor in Romania, astfel ca ele pot fi vazute doar in cadrul acestui eveniment, cu o singura exceptie, care va fi anuntata ulterior.

Fundatia Charta, principalul organizator al Zilelor Filmului de Dragoste la Bucuresti, este de asemenea si organizatorul Festivalulului International de Film Bucuresti (B-EST IFF), care de noua editii incoace aduce in Romania filme premiate la marile festivaluri internationale. Printre filmele care au rulat anul acesta la B-EST IFF s-au numarat si Searching for Sugar Man (2012), documentarul lui Mallick Bendjelloul, care a castigat un premiu Oscar, precum si Cesare deve morire (2012), filmul fratilor Taviani, castigator al Ursului de Aur.


Invitati speciali

ZFDB va prilejui intalnirea spectatorilor cu invitati de elita ai celei de-a saptea arte si chiar masterclass-uri cu unii dintre acestia.

Printre invitatii Fundatiei Charta in Romania, cu ocazia altor evenimente organizate de aceasta, s-au numarat si Andrei Konchalovsky, Danis Tanovic, Nikita Mihalkov, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihaileanu, Krzysztof Zanussi, Manoel de Oliveira sau Amos Gitai.

Les Films de Cannes a Bucarest dezvaluie filmul-surpriza: "Once Upon a Time in Anatolia"

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: