Setari Cookie-uri

Charlotte Gainsbourg. Portretul nimfomanei la maturitate

Nymphomaniac (2013) este jurnalul erotic al unei femei, Joe (interpretata la maturitate de Charlotte Gainsbourg), din perioada adolescentei, pana la varsta de 50 de ani, momentul la care ni se confeseaza.

Actrita Charlotte Gainsbourg interpreteaza rolul principal, acela al nimfomanei la maturitate, in filmul regizorului Lars von Trier, Nymphomaniac.

Lungmetrajul a fost lansat in doua parti, astfel ca Nymphomaniac Vol. I are premiera vineri, 17 ianuarie in timp ce Nymphomaniac Vol. II va intra in cinematografe pe data de 7 februarie.

Nymphomaniac reprezinta cea de-a treia colaborare dintre actrita britanica Charlotte Gainsbourg si regizorul danez Lars von Trier. Ea a mai jucat in Antichrist (2009), unde a avut tot un rol principal, alaturi de Willem Dafoe (actor distribuit si in Nymphomaniac), rol pentru care a primit premiul pentru “Cea mai buna actrita” la Festivalul de la Cannes in 2009. Deasemenea, Charlotte Gainsbourg a jucat in Melancholia (2011), cel mai recent film al lui Lars von Trier, inaintea lui Nymphomaniac.

Citește și:

Alt film celebru in care ati putut-o vedea pe Charlotte Gainsbourg este 21 Grams (2003), in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, unde a aparut alaturi de Sean Penn, Benicio Del Toro si Naomi Watts.

Despre rolul din recentul Nymphomaniac, Charlotte declara: “Scenele de sex nu au fost atat de complicate. Greu mi-a fost la fazele cu masochism. Acelea au fost cele la care m-am simtit jenata si, da, atunci a fost putin umilitor”.

Iar despre actrita, Lars von Trier isi aminteste: “Charlotte mi-a zis ceva ce mi-a placut foarte mult: a spus <<Este un film ciudat>>. A fost foarte dragut din partea ei, pentru ca chiar fusesem ingrijorat ca filmului ii lipsea oarecum trasatura asta.

Cinematografele in care intra saptamana aceasta Nymphomaniac Vol.I sunt: Cinema Studio (premiera, de la ora 20), Elvire Popesco, Cinemateca Union, NCRR (Muzeul Taranului Roman), Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Patria. In tara, Nymphomaniac Vol.I va putea fi vazut la Victoria (Cluj), Arta 3D (Targu Mures), Cortina Cinema Digiplex (Oradea), Cityplex (Brasov), Cityplex (Constanta), Cinema Sergiu Nicolaescu (Targu Jiu).

Citește și:

Nymphomaniac (2013) este o productie Zentropa Entertainments, compania regizorului danez Lars von Trier si este distribuit in Romania de Independenta Film.

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.