Setari Cookie-uri

Oscar-ul pentru cel mai bun film strain, La Grande Bellezza, intra in cinematografe!

La Grande Bellezza / Marea frumusete, in regia lui Paolo Sorrentino, Oscar 2014 pentru Cel mai bun film strain, va intra in cinematografele din Romania vineri, 28 martie.

Filmul spune, cu accente felliniene, povestea lui Jep Gambardella, regele autoproclamat al lumii mondene din Roma, ajuns acum la 65 de ani. Fost ziarist de succes si scriitor in tinerete, Jep este nelipsit de la toate dineurile cu staif din Roma, el insusi gazda unor petreceri de neuitat pe terasa apartamentului sau cu vedere la Collosseum.

La Grande Bellezza / The Great Beauty / Marea frumusete a mai obtinut anul acesta, alaturi de Oscar-ul pentru “Cel mai bun film strain”, Globul de Aur si premiul BAFTA la aceeasi sectiune. Filmul lui Sorrentino a facut parte din Competitia oficiala a Festivalului de la Cannes, anul trecut si a fost nominalizat la Premiul Cesar pentru “Cel mai bun film strain”.

Alaturi de Toni Servillo, care interpreteaza personajul principal, pe mondenul Jep Gambardella, filmul are o distributie formata din actori consacrati ai marelui ecran italian: Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Isabella Ferrari, Iaia Forte, Serena Grandi, Dario Cantarelli, Giulio Brogi, Roberto Herlitzka. Pe acesta din urma l-ati putut vedea recent alaturi de actrita romanca Olimpia Melinte in 7 opere de milostenie / Sette Opere di Misericordia, distribuit anul trecut de Independenta Film.

Citește și:

“Toni Servillo este genul de actor caruia poti sa-i ceri absolut orice, pentru ca e capabil sa faca absolut orice”, spune regizorul Paolo Sorrentino despre actorul din rolul principal, alaturi de care semneaza deja a patra colaborare (dupa Il Divo, Le conseguenze dell'amore si L'uomo in più). “Pot sa merg pe mana lui cu ochii inchisi, nu numai in ceea ce priveste munca, dar si cand vine vorba de relatia noastra de prietenie care, odata cu trecerea timpului, a devenit din ce in ce mai solida.”

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.