Setari Cookie-uri

PRECOMANDA: Radu F. Constantinescu: Filosofia sexului. Editia a II-a

Radu F. Constantinescu a terminat Literele. Ne vom abtine de la gluma cu: a trecut la cifre. Cifrele il recomanda ca blogger: este cel mai citit scriitor online din Romania.

Pret: 22 Lei

Aceasta carte se poate comanda doar online, pe www.curteaveche.ro si nu va fi disponibila in librarii sau la distribuitori de carte.

Citeste aici un fragment din carte

Brutalitate consumata in termeni: filosofie (cu „s“) si sex. O pledoarie pentru optica navalnica a contemporaneitatii? Nu, o introspectie acida in paharul cu absint al sensibilitatii ranite de marea ipocrizie a formulelor existentiale prefabricate. Cine afirma ca, pentru a i intelege pe orbi, trebuie sa te legi la ochi? Autorul face asta. Prin legatura inflorata care ii acopera privirea, se distinge o pata de culoare: Maria, femeie-prototip (dar nicidecum o Eva dedata la cutreierarea livezilor de meri), ii apare ca un portret desenat din amintire. Claritatea poate fi ajustata, nu si termenul de valabilitate sau instructiunile de folosire. Sentimentele nu se comercializeaza la gura metroului si nici nu sunt dovezi de admiratie neconditionata.

Citește și:

Dar cine spune ca nu putem patrunde, macar in spirit, in tesatura literara a imaginii... Inchidere de diafragma (hei, e vorba de un procedeu cinemato¬grafic, ca sa fie clar!) si, odata nodul desfacut, Maria si iubitul ei stau pentru o clipa, in imponderabilitate, fata in fata, cu ochii tinta pe generic. Nimeni nu le-a spus pana acum ca, intr-un poem cu virtuti vizuale, autorul si textul nu se contopesc intr-un tot, ci se despart ca un tot. Filosofia si sexul nu mai produc ambiguitate ca termeni, in schimb ajuta la vindecarea retinei, iar orbirea de o clipa devine amintire.

Prin urmare, sexul filosofiei nu mai are de-a face doar cu feminitatea, ci el se transforma, printr-un suav proces de inflorescenta a tipologiilor, intr-o filosofie a sexului – virtualitatea imaginii capata brusc identitatea textului si nimic din ceea ce e omenesc nu ne mai este strain.

Citește și:

Radu F. Constantinescu a terminat Literele. Ne vom abtine de la gluma cu: „a trecut la cifre“. Cifrele il recomanda ca blogger: este cel mai citit „scriitor online“ din Romania.

A castigat premiul Radar de Media pe 2014 pentru cel mai bun blog, situandu-se intr-o companie mai mult decat selecta.

E copywriter pentru ProTV, trust pentru care a mai lucrat si in divizia de stiri.

Crede ca sinceritatea e forma suprema de curaj, dar asta nu include un limbaj brutal.

Ii place viata si incearca sa traiasca mai multe. E DJ din secolul trecut si asta se vede in tot ce scrie. Muzica e o prezenta constant.

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.