Setari Cookie-uri

POW! Prima editie a evenimentului Noaptea Teatrului Tanar

Vineri, 14 noiembrie, incepand cu ora 19:30, Ideo Ideis si BRD aduc energia, cultura si educatia alternativa prin arta specifice Festivalului National de Teatru Ideo Ideis pe scena ArCuB din Bucuresti, la prima editie a evenimentului Noaptea Teatru Tanar.

Trei dintre trupele de liceeni care au participat in luna august la Ideo Ideis, Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor, doi dintre mentorii care ne sustin an de an - Marius Manole si Medeea Marinescu si alti prieteni ai festivalului pregatesc primul maraton de teatru tanar din Bucuresti, unul inspirat de realitatea tinerilor din Romania.

Accesul la eveniment este liber, in limita locurilor disponibile.

Programul maratonului Noaptea Teatrului Tanar:

19:30-19:45 - Deschidere Noaptea Teatrului Tanar, editia I

19:45-20:45 – Spectacol de teatru tanar: AS (Bucuresti) - Clasa noastra, dupa Tadeusz Slobodzianek
Intr-o Polonie libera, cativa copii, evrei si polonezi, intra in clasa intai. Fiecare isi priveste cu seninatate si speranta viitorul: vor sa devina doctori, pompieri, piloti, soldati ... Insa destinul are un alt plan pentru ei.
Intr-o perioada marcata de atrocitatile sovieticilor si, mai ales, ale nazistilor, vor fi nevoiti sa se transforme in victime si persecutori, criminali si eroi. Toti vor fi incercati, insa doar unii vor supravietui. Cea mai grea va fi confruntarea cu sine, cu propriile sentimente de frica si iubire, cu demnitatea si tradarea, cu iertarea si ura, subjugate toate vointei de a trai.

Citește și:

20:45-21:15 – Moment de improvizatie muzicala

21:15-21:30 – Networking

21:30-22:20 – Spectacol de teatru tanar – DOMINO (Ramnicu-Valcea) - 5 nuante de negru, creatie proprie

In ciuda titlului monocromatic, este un spectacol plin de culoare, adevarata culoare provenita din inocenta unor copii care iubesc teatrul. Momentele prezentate indeamna spectatorii sa-si regaseasca inocenta si dorinta de a fi viu. Scopul principal al spectacolului este acela de a motiva un grup de tineri actori sa renunte la viata petrecuta in fata televizorului si a calculatorului si sa caute frumusetea si hazul unor lucruri simple pe care deseori le trecem cu vederea. Intr-un spatiu gol, sec si fara de viata, ei reusesc sa creeze o lume a lor. Speram ca spectatorii sa fure toata bucuria actorilor si sa primeasca toata iubirea pe care ei o ofera.

Citește și:

22:20-22:45 – Proiectie serial Festival Ideo Ideis IX – Sfaturi pentru spectatori

22:45-23:15 – Ateliere de Teatru Tanar

23:15-23:30 - Speech Marius Manole & Medeea Marinescu

23:30-00:30 – Spectacol de teatru tanar – ATELIERUL DE TEATRU (Botosani) - ampiticipecreier.com, de Ilinca Anamaria Prisacariu

Un spectacol care ne-a demonstrat ca, pana la urma urmei, the sky is the limit. Totul a inceput cu o postare de pe blogul Ilincai Anamaria Prisacariu despre profesorii care ne limiteaza si ne impiedica sa fim si sa facem ceea ce ne dorim. A continuat, apoi, cu o picatura de poezie de pe blogurile lui Vlad Galer si Sabinei Balan despre suflet, iubire si pasiune. Apoi cu o serie de intrebari, printre care s-au numarat: „dar ce vreau eu sa fiu, de fapt?” si „daca asta e ceea ce imi doresc, ce mai conteaza?”. La un moment dat a intervenit „daca sunt singura care trece prin asta?”, iar, intr-un final, acestea au ajuns intrebarile cheie ale spectacolului. Apoi s-a conturat o idee care avea sa se concretizeze sub numele de “ampiticipecreier.com.”

Citește și:

E un spectacol pe simtit, nu pe intrebat ori pe presupus.

00:30-01:00 – Ateliere de Teatru Tanar

01:00-02:00 – Spectacol invitat - Carpathian Garden, de Radu Iacoban, Godot Café Teatru, cu Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor

Jungla urbana romaneasca e un izvor nesecat de inspiratie pentru acest happening teatral prezentat de Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor intr-un spectacol 100% romanesc. O ora si douazeci de minute de tiplogii umane din realitatea romaneasca actuala. O piesa cu umor de buna calitate, cu un limbaj care nu trece niciodata in trivial.

Despre Noaptea Teatrului Tanar

Noaptea Teatrului Tanar, un concept special creat pentru tinerii bucuresteni, reprezinta o replica la scara mai mica a Festivalului Ideo Ideis; 9 zile, 8 sectiuni, se comprima in noiembrie intr-o singura noapte. Scopul acestui concentrat de teatru si evenimente conexe este in primul rand acela de a le oferi tinerilor acces liber la cultura, dar si de a le deschide sau de a le alimenta apetitul pentru arta.

Citește și:


Eveniment realizat in parteneriat cu BRD

Sponsori: Aqua Carpatica, Equatorial, Printmag

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.