Setari Cookie-uri

Jocul RIPPER, un nou roman de Isabel Allende

Jocul RIPPER, un nou roman de Isabel Allende la Humanitas Fiction, o carte in care scriitoarea chiliana se departeaza de stilul literar care a consacrat-o, cel al realismului magic si al fictiunii istorice, si abordeaza o tematica noua.

Cartea asta s-a nascut pe 8 ianuarie 2012 pentru ca agenta mea, Carmen Balcells, ne-a sugerat lui Willie Gordon, sotul meu, si mie sa scriem un roman politist la patru maini. Am incercat, dar dupa douazeci si patru de ore a fost clar ca proiectul avea sa se termine cu un divort, drept care el s-a apucat de cel de-al saselea roman politist, iar eu m-am inchis sa scriu singura, ca de obicei. “ (Isabel Allende)

Jocul Ripper este un amestec straniu: o sarbatoare literara plina de elemente din Agatha Christie, James Patterson si Tom Clancy, o combinatie intre o poveste politista si o saga romantica.“ (The Guardian)

Disponibil pe Elefant.ro

Sinopsis

Jucatorii de Ripper erau un grup select de freaks raspanditi prin toata lumea, care comunicau prin Internet pentru a-l prinde si anihila pe misteriosul Jack Spintecatorul, depasind obstacole si invingand dusmanii aparuti pe parcurs. In calitate de maestra de joc, Amanda planuia fiecare aventura in functie de abilitatile si limitele personajelor pe care jucatorii si le creau drept alter ego.

Citește și:

Un baiat din Noua Zeelanda, ramas paraplegic ca urmare a unui accident si tintuit intr-un scaun cu rotile, dar cu mintea libera pentru a rataci prin lumi fantastice si a se transporta atat in trecut, cat si in viitor, adoptase rolul Esmeraldei, o tiganca vicleana si curioasa. Un adolescent din New York, solitar si timid, care locuia cu mama si de doi ani nu iesise din camera sa decat ca sa mearga la baie, era sir Edmond Pad dington, colonel englez la pensie, machist si infatuat, expertul in arme si strategii militare. La Montréal era o fata de nouasprezece ani, care-si petrecuse scurta viata mai mult prin clinici specializate in dereglari alimentare si-si inventase personajul Abatha, un medium in stare sa citeasca gandurile, sa induca amintiri si sa comunice cu fantomele. Un orfan afro-american de treisprezece ani, cu un IQ de 156, bursier al unei academii pentru copii supradotati din Reno, alesese sa fie Sherlock Holmes, caci facea deductii si tragea concluzii fara pic de efort.

Citește și:

Amanda nu avea un personaj anume. Rolul ei era sa conduca jocul si sa vegheze la respectarea normelor, insa in afacerea asta cu baia de sange si-a permis oarece schimbari. De exemplu, a mutat actiunea, traditional plasata in Londra anului 1888, la San Francisco in 2012. Si, incalcand regulamentul, si-a atribuit un ajutor, un mercenar, un politai numit Kabel, un cocosat nu foarte mintos, dar ascultator si loial, insarcinat sa-i execute ordinele, oricat de trasnite ar fi fost. [...]

In dimineata zilei de 13 octombrie 2011, la ora opt si un sfert, elevii clasei a patra ai scolii publice Golden Hills din San Francisco au intrat in sala...

Jocul Ripper e un excelent roman politist, iar Allende ramane aceeasi remarcabila povestitoare. Proza ei e sclipitoare si plina de gratie, caci autoarea are capacitatea de¬ a scrie deopotriva un roman de actiune, dar si de dragoste. Cartea te subjuga, se joaca cu mintea ta, te amuza.“ (Minneapolis Star Tribute)

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.