Setari Cookie-uri

Saga reginelor

Cele paisprezece suverane ale caror vieti Jean des Cars a ales sa ni le povesteasca sunt tot atatea mituri care inflacareaza amintirile si vorbesc posteritatii prin destinul si contributia lor decisiva la istoria lumii

Produs publicat in 2015 de Corint si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Jean Des Cars
Pret: 21,99 lei

Prezentare

Cele paisprezece suverane ale caror vieti Jean des Cars a ales sa ni le povesteasca sunt tot atatea mituri care inflacareaza amintirile si vorbesc posteritatii prin destinul si contributia lor decisiva la istoria lumii: Caterina de Medici, Elisabeta I a Angliei, Cristina a Suediei, Maria Tereza a Austriei, Ecaterina a II-a a Rusiei, Maria Antoaneta a Frantei, Victoria a Marii Britanii, Eugenia a Frantei, Sissi a Austro-Ungariei, Maria a Romaniei, Zita a Austro-Ungariei, Astrid a Belgiei si Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Numele lor sunt adanc intiparite in memoria noastra. Vietile lor, lungi sau scurte, si acelea ale popoarelor pe care le-au condus au fost marcate de maretie si tragedie, intrigi de palat, fericiri si suferinte care explica fascinatia pe care ele o exercita pana azi.

Citește și:

Regine en titre aflate in fruntea statului, sotii de monarhi sau regente, ele si-au marcat epocile, au pus la cale intelegeri, au urzit comploturi, s-au confruntat cu lupte succesorale, au declansat razboaie, au urmarit sau au obtinut pacea, ajutate de inteligenta sau pur si simplu de farmecul lor. Casatorite sau nu, intelepte sau indragostite, cu legaturi cunoscute ori doar presupuse, unele au fost mai mult decat regine, in virtutea intinderii si diversitatii teritoriilor asupra carora coroana lor isi exercita puterea.

Fara ele, istoria noastra ar fi fost diferita si, indraznim sa spunem, mai putin pasionanta.

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.