Setari Cookie-uri

Podul catre Terabithia

Aceasta este povestea unei prietenii care poate schimba cursul unei vieti, intre Leslie Burke (AnnaSophia Robb) si Jess Aarons (Josh Hutcherson), doi elevi de clasa a cincea care locuiesc intr-un orasel, intr-o regiune rurala.

Aceasta este povestea unei prietenii care poate schimba cursul unei viei, intre Leslie Burke (AnnaSophia Robb) i Jess Aarons (Josh Hutcherson), doi elevi de clasa a cincea care locuiesc intr-un orel, intr-o regiune rural. Cei doi creeaz o lume imaginar, mitic - "Terabithia” - se autoproclam Regele i Regina acestei ri i petrec aici numeroase ore pline de aventuri. Pentru a ptrunde in acest regat imaginar, cuibrit in inima pdurilor din apropiere de casa lor, cei doi trebuie s traverseze mai intai un rau, cu mult curaj, legnandu-se pe o franghie.

Jess este singurul biat al unei familii cu cinci copii. Jack (Robert Patrick), tatl su, muncete din greu ca s catige painea familiei i e adesea plecat de acas, iar mama lui pare mai preocupat de cele patru surori ale lui - deci niciunul dintre cei doi prini nu pare s aib prea mult timp pentru Jess.

Leslie este nou-venit in orel. Familia ei a sosit aici in incercarea de a-i croi un nou stil de via, care devine pasiunea lor i le ocup cea mai mare parte din timp, Prinii lui Leslie sunt scriitori i artiti de succes, care o incurajeaz pe Leslie s fie creativ i expresiv. Ambii copii sunt deci nite singuratici care nu se adapteaz intre ceilali elevi de la coal: Leslie are probleme cand trebuie s fie acceptat de colegii de coal, pentru c e atat de diferit fa de ei; familia sa a decis s nu aib televizor, iar ea poart cele mai fanteziste haine, majoritatea pictate manual, aa cum nimeni nu a mai vzut pan acum. In tain,

Jess este foarte interesat de art i viseaz ca intr-o bun zi s devin cel mai rapid alergtor din coal. Iniial, Jess nu o place pe Leslie, mai ales c ea ii distruge sperana de a deveni cel mai rapid alergtor din clas: Leslie ii intrece pe toi la alergare, inclusiv pe Jess, i catig o curs la care ar fi trebuit s participe doar biei. Totui, aceti doi 'outsideri', care sunt i inta btuilor colii, ajung in final s fie foarte buni prieteni.

Leslie este o feti inventiv, cu mult talent; adesea scrie roluri pentru ea i Jess, imaginand un scenariu pentru regatul lor secret. In Terabithia, cei doi ii formeaz un regat imaginar, departe de viaa real i ii imagineaz diveri adversari, trind in joac numeroase aventuri cu Prinul Terrien (PT), un caine pe care Leslie l-a primit in dar de la Jess.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.