Setari Cookie-uri

Conferinta sustinuta de Georges Colleuil: Tarotul si Lumea simbolurilor - o cale catre realitate

Observam ca totul este interconectat si ca Tarotul reprezinta un unificator exceptional!

Conferinta sustinuta de Georges Colleuil, scriitor si creator al Referentialului Arhetipurilor Personale (sustinuta in franceza, cu traducere in limba romana de catre psihoterapeutul Claudia Savu).

Pe langa medicina si psihoterapie exista si alte forme de terapii, terapii pe care le numim naturiste, diferite, paralele, blande sau chiar alternative.

Foto interior si prima pagina: Monika Wisniewska, Shutterstock

Cel mai adesea, lucrul cu terapiile alternative favorizeaza decodificarea simbolului pentru a putea astfel dezactiva simptomul, proces intalnit adesea in analiza viselor sau art terapie. Printre toate acestea, universul simbolic continut de arhetipurile din Tarot reprezinta creatia desavarsita a spiritului omenesc care reveleaza ceea ce este universal in natura umana.

Interventia terapeutica ce foloseste Tarotul permite o mai buna observatie, explorare si transformare a suferintei si angoasei din om.

Citește și:

Cele 22 de arcane majore din Tarot constituie primele 22 note fundamentale ale regatului simbolurilor, iar arcanele minore ne aduc la cunostinta patru elemente terapeutice.

Asadar Eremitul (Arcana 9) intruchipeaza arhetipul pe care Carl Gustav Jung il descria drept Batranul Intelept, Roata Norocului (Arcana 10) ne vorbeste despre terapia transgenerationala si despre mecanismele inconstiente cu care ne confruntam, Papesa (Arcana 2) si Imparateasa (Arcana 3) oglindesc relatia cu mama, Nebunul (Arcana fara numar) ne vorbeste despre samanism, Temperanta (Arcana 14) despre sofrologie, Spanzuratul (Arcana 12) despre homeopatie, Imparatul (Arcana 4) sau Justitia (Arcana 8) despre medicina chinezeasca, Forta (Arcana 11) evoca vindecarea cu ajutorul energiilor, Judecata (Arcana 20) reflecta vindecarea spirituala, Lumea (Arcana 21) - tot ceea ce tine de tratamentele holistice, etc.

Citește și:

Observam ca totul este interconectat si ca Tarotul reprezinta un unificator exceptional!

De asemenea, folosim Tarotul din punct de vedere psihologic in incercarea de a clarifica o situatie, de a rezolva un conflict sau a da sens unui eveniment. Tarotul ne ajuta saplonjam in inima simbolului, simbol care ne conecteaza la arhetipuri si astfel la inconstientul colectiv ce conecteazaviata noastra cotidiana la fundamentul nostru vital arhaic.

Tarotul este un instrument care poate inlesni autovindecarea, el conducand catre o mai buna cunoastere de sine si de a descoperi astfel sursa suferintelor.

Evenimentul se va desfasura intr-un decor elegant – in Sala Tonitza a Grand Hotel Continental.

Cine este Georges Colleuil?

Pasionat de tot ceea ce tine de stiintele sufletului, Georges Colleuil ne invita sa redescoperim un limbaj uitat, precum si noi metode terapeutice.

Citește și:

Cercetator si scriitor, a fost intotdeauna interesat de limbajul misterios al simbolurilor. Calatoriile sale personale si profesionale l-au condus intotdeauna catre explorarea acestui teritoriu in domenii diverse precum filosofia, mitologia, lingvistica, psihanaliza, poezia, lumea viselor, etc.

Georges Colleuil detine diploma in psihologie, filosofie si stiintele umane. Este, de asemenea, lingvist, licentiat in litere la Universitatea din Nisa, Sophia Antipolis.

A scris pana in prezent 5 carti despre functiile terapeutice ale simbolurilor. Dupa ce a predat literatura si filosofie in Nisa si Cannes, intre anii 1980- 1994, a practicat apoi, timp de 15 ani, profesia de psihoterapeut si de profesor in comunicare.

Din 1983 a inceput propria cercetare a proprietatilor active si terapeutice ale simbolurilor. A dezvoltat idei originale, precum “Référentiel de Naissance”( Referentialul Arhetipurilor Personale),

Citește și:

“Onomasophie”(procedeu de decodare a numelor si prenumelor) sau “Mitograma” (explorarea mitului personal), metode care au insotit mii de oameni in calatoria lor spre autovindecare.

Domeniu Dezvoltare personala & Psihologie, Religie & Mistica

Data 18 Aprilie 2016
Ora 19:00
Cost 35 ron
Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari) 30 ron
Loc • Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56, intrare din str. Ion Campineanu (Sala Tonitza, et. 4)
Inscrieri la: livia@victoriei.ro , 0735836846

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.