Setari Cookie-uri

Castelul Bran se pregateste sa gazduiasca o noua rezidenta de creatie cu prilejul Nocturnelor Castelului Bran II

In aceasta perioada, celebra resedinta a contelui Dracula se va metamorfoza, pentru a-i transporta pe vizitatori in timp.

Dupa succesul inregistrat in urma primei editii de anul trecut, compania Procédé Zèbre din Franta se intoarce in Romania pentru a prezenta publicului noul spectacol Zorii Zmeului II – A l’Aurore du Dragon din cadrul „Nocturnelor Castelului Bran II”. Timp de 7 nopti, intre 9 si 15 iulie 2016, o trupa compusa din actori profesionisti si tineri amatori se intalneste in incaperile castelului Bran pentru a face puntea intre realitate si mit. Puse in practica cu sprijinul Ambasadei Frantei in Romania, al Institutului Francez din Romania si al Castelului Bran, aceste noi forme de spectacol vor permite celor mai curiosi sa asiste la o vizita tematica care imbina bogatul patrimoniu istoric cu imaginarul si magia acestui loc.

Nocturnele Castelului Bran

In aceasta perioada, celebra resedinta a contelui Dracula se va metamorfoza, pentru a-i transporta pe vizitatori in timp, evocand totodata epoca lui Vlad Tepes, legendele infricosatoare si universul lui Bram Stocker. Fiecare incapere a incintei este incarcata cu o atmosfera diferita, iar perceptia dintre realitate istorica si fictiune se contopesc in spectacol. Numeroasele povesti reale se suprapun cu basmele auzite in copilarie, astfel incat spectatorul este confruntat cu originile memoriei sale si cu propriile sale frici. Dincolo de vise si realitate, experienta iubirii si dorinta unei tinereti vesnice se dovedesc a fi singurele cai de scapare.

Proiectul teatral initiat de Fabrice Dubusset a luat nastere in anul 1991, cand acesta pune bazele Teatrului Zèbre din Vichy pentru a da liber curs creatiei sale artistice. Creandu-si spectacolele plecand de la spatiile care le gazduiesc, directorul artistic pune la cale spectacole hibride care se bazeaza pe spontaneitate si pe evolutia jocului actoricesc. Conceptul pus la cale de compania Procédé Zèbre, care a devenit ulterior „marca sa de fabrica”, impinge fiecare membru al echipei sa se adapteze situatiei pentru a imbogati spectacolul cu specificitatea propriei contributii.

Citește și:

Cu scopul initial de a promova patrimoniul si turismul cultural, precum si valorile Francofoniei, spectacolul Zorii Zmeului II – A l’Aurore du Dragon aduce laolalta actori profesionisti, si tineri din Romania, Franta si Macedonia, in cadrul unei rezidente de creatie bazata pe tema diversitatii. Protagonistii acestei experiente artistice inedite, care isi propune sa promoveze memoria vremurilor apuse, cooperarea culturala si participarea activa a tinerilor in domeniul cultural, au ocazia de a imbina invatarea limbilor straine si perfectionarea jocului teatral. Astfel, spectatorii vor cadea prada originalitatii, spontaneitatii si varietatii propuse in cadrul acestui proiect.

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.