Setari Cookie-uri

Maiestrie feminina la 4.000 de metri in cel mai important eveniment din Romania pentru femei parasutist

Invitat special este Cornelia Mihai, una dintre cele mai bune parasutiste din lume!

salt cu parasuta

Cele mai talentate femei parasutist din Romania se intalnesc intre 15 si 17 iulie la centrul de parasutism TNT Brothers de la Clinceni, la evenimentul Girls Can Fly. Sportivele isi vor dovedi priceperea in cadere libera de la 4.000 de metri in formatii sau salturi amuzante tematice. Invitat special este Cornelia Mihai, una dintre cele mai bune parasutiste din lume, castigatoare a unei medalii de aur si doua de bronz la Jocurile Mondiale Aeronautice in 2015, in Dubai (FAI World Air Games).

Evenimentul Girls Can Fly, organizat de Asociatia Sportiva TNT Brothers, aflat la a 5-a editie, se adreseaza atat sportivelor cu licenta, cat si iubitoarelor de adrenalina care isi doresc un salt in tandem.


Parasutistii licentiati in Romania sunt mai numerosi cu fiecare an care trece. 18% dintre parasutistii romani sunt femei, mai mult decat media la nivel mondial, de 13%. In fiecare an, la evenimentul Girls Can Fly, participantele isi depasesc limitele, iar in 2015 au atins si un record national - a fost pentru prima data cand o echipa de 10 parasutiste romance au reusit sa realizeze o prindere in forma unei stele, in cadere libera de la 4000 m.

Anul acesta, parasutistele licentiate vor avea parte de instructori care vor organiza salturi tematice, distractive, un workshop de perfectionare in pilotarea parasutei si formatii in cadere libera. Workshopul de pilotare a parasutei va fi sustinut de sportiva Cornelia Mihai, membra a Skydive Dubai Swoop Team si in top 5 cei mai buni swooperi din lume. Sosita din Dubai special pentru Girls can Fly, ea va fi free load organizer pentru parasutistele licentiate, alaturi de Alina Sime, Safety & Training Adviser TNT Brothers.

La numai 31 de ani, Cornelia Mihai a castigat anul trecut trei medalii la Jocurile Mondiale Aeronautice, cea mai mare competitie din lume dedicata sporturilor desfasurate in aer, organizate de Federatia Aeronautica Internationala.

Citește și:

parasutism

”Parasutismul este un sport din ce in ce mai popular in randul femeilor. In Romania, ne bucuram sa avem un procent mai mare de femei cu licenta de parasutist decat media la nivel international – 18% in tara noastra fata de 13% in alte tari. Este un real progres daca ne gandim ca, in urma cu 4 ani, doar 4% dintre parasutistii romani erau femei. Ne dorim sa crestem numarul lor tot mai mult cu fiecare an, asa ca Girls Can Fly este gandit atat pentru profesioniste, cat si pentru fetele curioase care doresc sa intalneasca si sa discute cu sportive licentiate”, spune Alina Sime, Safety & Training Adviser TNT Brothers, prima femeie din Romania care ocupa aceasta functie si una din putinele la nivel international.

La eveniment, saritoarele licentiate isi vor perfectiona tehnica in formatii in cadere libera si se vor distra cu salturi tematice - de la salturi cu cercul, pe tocuri sau in costum business, ele vor dovedi ca parasutismul este deopotriva amuzant.

Evenimentul Girls Can Fly este gandit sa promoveze femeile in parasutism si se adreseaza sportivelor care au licenta romaneasca de parasutism sau o licenta internationala recunoscuta local, dar si femeilor curioase in ale parasutismului, care doresc sa faca un salt in tandem sau sa cunoasca comunitatea de parasutisti din Romania.

Citește și:

salt cu parasuta

Cine poate sari cu parasuta?

Oricine isi depaseste limitele si isi doreste sa se bucure de fiecare clipa la intensitate maxima!

Varsta minima pentru un salt in tandem cu parasuta este de 18 ani. Cei care au intre 16-18 ani si isi doresc sa incerce senzatia unui salt, au nevoie de acordul parintilor, legalizat de catre notar.

Unde poti sari?

Centrul de parasutism privat TNT Brothers, pe aerodromul Clinceni. Comuna Clinceni (judetul Ilfov) este situata la vest de Bucuresti, la 16 km distanta, pe DN 6, soseaua Bucuresti-Alexandria.

Vezi Aerodromul Clinceni pe harta.

Cand poti sari?

In fiecare saptamana, de joi pana duminica, de la ora 09:00 pana la 19:00.

In Bucuresti, datorita conditiilor climatice favorabile, cu o viteza medie a vantului mica si multe zile insorite, perioada in care se poate practica parasutismul este de aproximativ opt luni, incepand cu luna aprilie si pana in luna noiembrie.

Mai multe informatii pe www.tnt-brothers.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.