Setari Cookie-uri

ORGANIC DAYS (festival de trai simplu si frumos): 16 & 17 iulie 2016. Programul complet

In weekendul 16/17 iulie, invitam bucurestenii sa exploreze circuitul verde al orasului format din 4 gradini magice.

La miez de luna a lui Cuptor, Organic Days aduce racoarea si prospetimea naturii in buricul Bucurestiului. In weekendul 16/17 iulie, invitam bucurestenii sa exploreze circuitul verde al orasului format din 4 gradini magice: Gradina Verona Carturesti, J’ai Bistrot, Spatiul M60 si Gradina Sticlarilor. Timp de doua zile, din zori si pana la apus, fiecare spatiu al festivalului itinerant se transforma intr-o oaza verde in care oamenii vor gasi piete urbane cu legume si fructe crescute organic de fermieri iscusiti, delicatese si produse de bacanie bio, cosmetice naturiste si obiecte frumoase create de artizani si mestesugari. In plus, avem ateliere in care invatam ce inseamna hrana vie sau cum sa ne facem singuri cosmetice naturale. Copiii sunt bineveniti la Organic Days caci avem activitati dedicate celor mici atat la Gradina Verona cat si la J'ai Bistrot. Invitam publicul sa descopere programul de activitati si participantii expozanti vizitand direct cele 4 puncte verzi din circuitul Organic Days.

Inainte de a pleca in excursia urbana, sa va dam si cateva indicii: intrare libera in toate cele 4 spatii, bucate alese din gradini proaspat culese, dimineti dedicate copiilor, expozanti prezenti la targ incepand de la ora 10.00 si pana la ora 20.00 in fiecare zi.

Citește și:

GRADINA VERONA ( str. Arthur Verona nr. 13-15):

FB Organic Days: https://www.facebook.com/organicday.romania/?fref=ts

Chiar de la intrarea in Gradina Verona, trecatorii vor da nas in nas cu Legume Fericite care isi deschide taraba plina de legume si fructe gustoase certificate ecologic, apoi vor descoperi deliciile mediteraneene si mancaruri cu staif aduse de Mediteranea si vor putea degusta vinuri de soi organic, certificate de producatorii din Odobesti.
excursia

Eleganta gradinii Verona este completata de bijuteriile din argint, perle, lemn create de Lady Magpie, Iulia Asoltanei si Most; constructiile delicate ale echipei Vazduh – artizani care aduc la viata materiale reciclabile de la macrame pana la pene si perle. Oud aduce pandantive din lemn lucrate manuale de Andrei Orcula. Verde Aromat deschide raftul plin cu delicatese gatite in casa de Food Fairy, iar Republica Bio deschide oblonul bioshopului lor plin de bunatati exotice de la ulei de cocos pana la superalimente. Atinge Organic ne invita in universul aromaterapiei si frumusetii naturale in timp ce raw vegan chef-ul Stefan Nita ne invata alaturi de Tania Bordianu cum sa ne incarcam trupul si mintea de energie cu ajutorul alimentatiei crudivore.

Programul de la Gradina Verona anunta, sambata, ateliere de nutritie, detoxifiere si frumusete naturala cu Ami Lungu si Cristian Stanculescu, iar duminica dimineata este dedicata copiilor cu clase de yoga si ateliere de pictat mandale. Dupa pranz povestim la un ceai despre mindfulness cu Crina Radu si despre permacultura cu Gabi Diaconu de la Kultiva.

Citește și:

J’AI BISTROT ( str. Grivitei nr. 55):

FB - https://www.facebook.com/events/1153672321356712/

Aici simturile sunt incantate de dulceturi naturale de la Jam session, cosmetice naturale de la Copacul Ingrijit si de la Gradina cu dragoste, bijuterie contemporana de la ATMA, Nodart aduc frumuseti innodate manual, Lemnivor ne arata cum se vorbeste cu lemnul, in timp ce Artisan Bakery pune pe masa paine calda si chifle facute de “cel mai pasionat brutar” Razvan , legumele curate si netratate sunt aduse in gradina J’ai Bistrot de fermierii iscusiti de la Eccoshopping.

Atmosfera din J'ai Bistrot este una lejera, de vara: hamacele raman agatate pe plaja din curte in timp ce cortul Temple of Therapy este deschis pentru oricine are nevoie de un masaj terapeutic oferit de instructori autorizati in arta vindecarii. Si aici avem activitati dedicate copiilor pentru dimineata de sambata, cand cei mici pot participa la ateliere de miscare cu Bliss Yoga, iar la finalul zilei de duminica Mitos Micleuseanu ne va purta in calatorii sonore cum doar el stie sa o faca intr-un concert acustic experimental pentru prietenii Organic Days.

SPATIUL M60 ( str. C.A. Rosetti nr. 3):

A treia locatie organica din circuit este Spatiul M60, un loc cool din inima orasului, aflat peste drum de Carturesti Verona. Aici va asteapta o adevarata piata de weekend in care Tomatina va aduce recolta proaspata de legume si fructe in timp ce fermierii de la C.A.P. Gurbanesti isi prezinta celebrele rosii bio cu gust “ca pe vremuri” dar si colectia fresh de capsuni, ardei iuti si alte minuni organice. Carnavalul Naturii e in toi caci ii avem prezenti la M60 si pe fermierii de la Legume de tara si Legume din Gradina Cucoanei, asezonati cu fineturi de panificatie de la Pain Plaisir.

Citește și:

GRADINA STICLARILOR ( str. Vasile Lascar nr. 36):

FB: https://www.facebook.com/events/289660528046928/

In gradina salbatica de aici vor curge vorbele de duh caci aici dam intalnire publicului cu unii dintre curajosi care au ales sa traiasca altfel si sa porneasca intr-o aventura a traiului alternativ. Ioana Make a Wish deschide salad bar-ul de vara si le va povesti celor prezenti despre gatitul intuitiv, Crina Radu pune focusul pe subiectul Mindfulness pentru incepatori, Gradinarul de balcon te invata cum sa incepi cu o samanta si sa ajungi la o adevarata sera, iar Ionut va sustine duminica seara un concert meditativ cu boluri tibetane. Avem legume si produse de bacanie aduse aici de Ograda lui Luca, iar despre reciclat ne vorbesc prietenii de la Papelier.

Sunt invitati la Gradina Sticlarilor intr-o adunare prietenoasa si deschisa toti cei care vor sa discute despre experientele de trai alternativ si constient aplicat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.