Setari Cookie-uri

Ce carti de succes lansate in 2016 citim toamna asta

Cat traieste, omul trebuie sa se ingrijeasca de trei aspecte importante: trup, suflet si minte. Lasam putin deoparte trupul si sufletul si ne ocupam astazi de minte, cea de unde vine rezolvarea tuturor problemelor.

Pentru o minte sanatoasa este recomandat sa citesti mult, asa ca ti-am pregatit o lista cu zece carti carora trebuie neaparat sa le faci loc in biblioteca ta, iar atunci cand vremea de afara te trage sa ramai in pat, tu sa intri in lumea lor fascinanta.

Central Park: Guillame Musso

"Central Park" este besteseller-ul din 2016 al lui Guillaume Musso, unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani.

Este un thriller psihologic ce prezinta cazul personajelor Alice, o tanara politista frantuzoaica, si Gabriel, un pianist de jazz american.

Ce doi se trezesc legati unul de celalalt cu catuse, intr-o dimineata pe o banca din Central Park, in conditiile in care, cu o seara inainte, Alice fusese cu prietenele ei la o petrecere pe Champs-Elysées, iar Gabriel a cantat la pian intr-un club din Dublin. Personajele nu se cunosc intre ele si nici nu-si aduc aminte sa se fi intalnit vreodata. Cu toate astea, ceva intrigant ii leaga si trebuie sa afle ce s-a intamplat.

Citește și:

Romanul "Central Park" a ocupat locul 1 in topul vanzarilor celor de la Editura All la Bookfest 2016.

Miss Peregrine 2. Orasul pustiu: Ransom Riggs

"Miss Peregrine 2. Orasul pustiu" este o carte captivanta si terifianta despre copii... pentru adulti.

Cartea relateaza intamplarile din data de 3 septembrie 1940, cand zece copii deosebiti incearca sa se salveze de o armata de monstri. Miss Peregrine este singura care ii poate ajuta, insa ea este captiva in corpul unei pasari.

Fascinanta aventura inceputa in volumul anterior din seria Miss Peregrine continua intr-o calatorie plina de neprevazut pentru Jacob Portman si noii sai prieteni.

Iuda: Amos Oz

"Iuda" este un roman al devenirii si o sofisticata poveste de iubire, care readuce in atentie, din perspectiva etica, politica si istorica, figura tradatorului si conceptul de tradare.

Citește și:

Cartea reflecta asupra evenimentelor istorice care au determinat, pe de o parte, relatiile dintre evrei si crestini si, pe de alta parte, cele dintre Israel si lumea araba.

In rolul principal il gasim pe tanarul Shmuel Asch care, dezamagit in urma unei povesti de dragoste incheiate brusc si sclav al unei vieti studentesti lipsite de satisfactii, intelege ca are nevoie de o schimbare si se izoleaza in casa veche a unui batrân intelectual infirm.

Traiul intre zidurile groase ale casei de la marginea orasului vechi, alaturi de doi oameni apartinand parca altor vremuri, il ajuta pe Shmule sa dea sens vietii si sa descopere toate chipurile iubirii si ale sacrificiului, pe masura ce desface taina celor in casa carora locuieste.

Durere: Zeruya Shalev

"Durere", romanul scriitoarei israeliene Zeruya Shalev, relateaza povestea trista a lui Iris, victima unui atentat terorist care a avut loc in urma cu 10 ani.

Citește și:

Viata femeii fusese si pana in ziua tragicului eveniment o inlantuire de dureri si tristeti, pe care abia daca reusesise sa le dea uitarii: un tata mort in razboiul de Yom Kippur, o iubire pierduta in adolescenta si o viata de familie intrata in rutina.

Trupul sfartecat aduce insa o durere noua, iar din ea se nasc alte si alte spaime si dureri. Cea mai teribila pare a fi groaza de a lua o decizie: sa-si urmeze iubitul din tinerete, revenit ca prin minune langa ea, sau sa ramana langa copii, ei insisi prinsi intr-o cerc vicios de suferinte si nefericiri?

Zeruya Shalev, autoarea romanului, a fost si ea ranita intr-o explozie provocata de un atentat sinucigas, in 2004.

Vremurile bune de altadata: Bohumil Hrabal

"Sunt un clovn, un animator, un povestitor, un profesor particular si in acelasi timp un informator, un corespondent toxic", asta spune despre el Bohumil Hrabal, autorul cartii "Vremurile bune de altadata" .

Citește și:

Stilul excentric, ironia si umorul lui Hrabal se simt in fiecare dintre povestirile cuprinse in volumul de fata, printre care se numara "O dupa-amiaza anosta", "Fanfaronul" si "Vreti sa vedeti Praga de aur?".

O carte recomandata pentru zilele de toamna in care doar o povestire haioasa poate face soarele sa apara.

Nelinisti vechi si noi: Andrei Plesu

Prin intermediul cartii "Nelinisti vechi si noi", Andrei Plesu ne pune fata in fata cu realitatea. Ce se intampla de fapt cand credeam ca am dobandit pacea interioara dupa ce l-am ascultat pe Osho si am incercat aproape toate tehnicile zen, yoga, etc.?!

"Avem puzderie de «manuale» care ne invata (in doi, trei, sau zece pasi) cum ss obtinem bunastarea launtrica si succesul profesional, avem nenumarate compendii de buzunar pentru deprinderea «tehnicilor» Zen, Yoga, Sufi, Reiki, Osho etc., dar, in realitate, atentia noastra, reflexivitatea noastra au alte prioritati. Dincolo de o generala nevoie de «retetar», viata noastra interioara e pustie, amutita de urgente, de oboseala, de gata-facutul unei exterioritati sufocante, oferite, pana la indigestie, de scena publica.", spune autorul.

Citește și:

Asa ceva nu ti s-ar putea intampla niciodata: Jon McGregor

"Asa ceva nu ti s-ar putea intampla niciodata" cuprinde 30 de povestiri surprinzatoare ale unor oameni care au mers intotdeauna pe principul "mi nu mi se poate intampla" pana ce au fost pusi fata in fata cu situatia.

O tanara vede moartea cu ochii cand o capatana de sfecla ii patrunde prin parbriz in masina. Un tata este arestat cand incearca sa-si vada fetita la serbarea de Craciun. Un adolescent ucide intr-un accident un barbat aparut de nicaieri si ingroapa cadavrul. Doi muncitori poarta o conversatie pe malul lacului, in timp ce avioanele de lupta zboara deasupra lor pregatindu-se de razboi. Sunt doar cateva povestiri care... tie nu ti s-ar putea intampla niciodata.

Un volum de povestiri ccu inceputuri rau prevestitoare si urmari care iti dau fiori" (The New York Times).

Citește și:

Doctorul memoriei: Douglas J. Mason

Daca uiti mereu unde ti-ai pus cheile si iti aduci aminte de sedintele care au loc doar dupa ce au inceput, atunci ai nevoie de "Doctorul memoriei"!

Pornind de la cele mai recente cercetari in domeniu, autorii cartii ofera explicatii clare despre modul in care functioneaza memoria.

Creierul uman este un organ mult mai complex, mai flexibil, mai maleabil si mai usor de reinnoit decat se credea. Ca si in cazul muschilor, antrenarea creierului poate duce la rezultate extraordinare.

Ghidul femeii de succes: Mary Hartley

Nu puteam incheia lista lecturilor pentru toamna aceasta fara o carte special pentru tine.

"Ghidul femeii de succes" este un ghid bazat pe explicatii clare si exemple concrete care va ajuta la dezvoltarea ta personala.

Sa ceri lucrurile pe care le vrei si sa refuzi lucrurile care nu iti plac, sa incepi o conversatie, sa duci relatiile de prietenie la un alt nivel, sa faci fata remarcilor umilitoare, sa poti spune lucruri frumoase oamenilor fara a parea nesincera, sa fii gratioasa atunci cand oamenii iti spun lucruri frumoase, sa stii cand sa vorbesti si cand sa taci... sunt doar cateva dintre lucrurile la care te vei descurca mai bine pe viitor.


"O carte bine scrisa este asemeni unui covor fermecat care te poarta intr-o lume in care nu ai putea avea acces in alt fel." [Caroline Gordon]

"A capata obiceiul de a citi inseamna a-ti crea un refugiu personal fata de toate nenorocirile lumii." [W. Somerset Maugham]

Sursa Foto Front Page: unsplash.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.