Setari Cookie-uri

Ce carti citim in 2017

Cartile sunt hrana pentru suflet si pentru minte. Nu lasa nici macar o zi sa treaca fara sa citesti o pagina din cartea ta preferata! Ai sa vezi cum viata si starea ta interioara se pot schimba intr-o secunda!

Si sunt convinsa ca ai foarte multe carti in biblioteca, dar si notate in agenda, care abia asteapta sa se transforme in punctul tau principal de interes.

Fie ca vrei doar sa iti completezi colectia, fie ca esti pregatita sa incepi o noua aventura, iti las mai jos sase recomandari pe care, daca le-ai ratat in 2016, anul acesta e musai sa le aflii finalul.

Carti de succes

Lupta mea: 24,99 lei; Manualul razboinicului luminii: 23,20 lei

Padurea norvegiana: 15,96 lei

Lupta mea. Cartea intai: Moartea unui tata

Moartea unui tata” este prima carte din seria autobiografica a lui Karl Ove Knausgård. Devenit parinte, autorul se regaseste in fata propriului eu, un copil sensibil crescut in umbra unui frate sociabil, a unei mame adesea absente si a unui tata violent. Seria autobiografica “Lupta mea” continua in 2017 cu volumele patru si cinci din totalul celor sase.

Citește și:

Manualul razboinicului luminii

“Manualul razboinicului luminii” a adunat o serie de ganduri filozofice si povesti prin intermediul carora autorul ne ajuta sa descoperim razboinicul luminii din noi. Este o invitatie pentru fiecare sa ne traim visul, sa acceptam incertitudinile vietii si ceea ce ne este scris. In scurte pasaje, suntem invitati sa pornim pe calea razboinicului: cel care apreciaza darul de a fi in viata, cel care accepta esecul si cel a carui cautare il face sa devina ceea ce doreste sa fie.

Padurea norvegiana

Romanul “Padurea norvegiana” (titlu imprumutat de la un hit al formatiei Beatles, Norwegian Wood), are ca fond atmosfera social-politica agitata a anilor ’60. Este povestea lui Toru Watanabe, un tanar indragostit de iubita prietenului mort. Totul se petrece pe fundalul unor episoade marcate la tot pasul de scene erotice in camere de camin studentesc, de afise si discuri cu Jim Morrison sau Bach si de lecturi din clasicii literaturii universale.

Citește și:

Carti de succes

Inainte sa te cunosc: 39,90 lei; Insomnii: 44,93 lei

Ce ne spunem cand nu ne vorbim: 22,91 lei

Inainte sa te cunosc

“Inainte sa te cunosc” prezinta ipovestea de dragoste neasteptata a doi oameni care nu au nimic in comun. In rolurile principale ii gasim pe Lou Clark, o tanara care lucreaza intr-o ceainarie si are un iubit de care isi da seama ca s-ar putea sa nu fie indragostita, si Will Traynor, un baiat frumusel, de bani-gata, care, in urma unui accident de motocicleta isi pierde dorinta de a trai.
Este o carte care ii va provoca pe cititori sa se intrebe ce e de facut atunci cand, de dragul celui pe care il iubesti, trebuie sa-ti sacrifici propria fericire.

Insomnii

Scrisa la cererea cititorilor, cartea “Insomnii” cuprinde cugetari despre iubire, familie, dorinte, visuri, impliniri, dezamagiri, regrete, despre viata cu bune si cu rele. Reflectiile nocturne cuprinse in paginile cartii sunt trairile fiecaruia dintre noi, asadar, oriunde am deschide-o ne vom regasi.

Citește și:

Ce ne spunem cand nu ne vorbim

“Ce ne spunem cand nu ne vorbim” prezinta povestea unei tinere al carui diagnostic fatal dat de catre medici o determina sa fuga si sa se ascunda, sa isi abandoneze familia, parintii si prietenii, fara nicio explicatie. Pleaca din tara ca sa-si traiasca sfarsitul in singurate, scriind mail-uri pe care nu le trimite niciodata.

Dupa doi ani, isi reface analizele si afla ca este sanatoasa, ba mai mult, nu a fost niciodata bolanva. Tanara incearca sa revina la viata de dinainte, dar nu se mai identifica profund cu nimic.

Sursa Foto Front Page: pixabay.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.