Setari Cookie-uri

Artisti care au dat lovitura cu un singur hit

Hitul Minune, derivand din englezescul One Hit Wonder, desemneaza acel cantec care reuseste sa se impuna in topurile muzicale si realizeaza vanzari foarte bune, se bucura de un succes imens, insa ramane singura melodie de referinta a artistului respectiv, acesta nemaifiind capabil sa mai inregistreze un succes asemanator.

3. Deee-Lite- “Groove is in the heart”

“Groove is in the heart” este cea mai cunoscuta melodie a grupului american de house si club dance si de fapt singura la care o persoana ce nu lucreaza in domeniul muzical s-ar putea gandi. Dar oare cine nu a dansat pe aceasta melodie? A fost lansat in anul 1990, fiind inclus pe albumul lor de debut “World Clique” si devenind in scurt timp “vedeta” cluburilor de noapte. Va invitam la dans!




4. Los Del Rio- “Macarena”

Un clasament cu astfel de hituri, realizat in anul 2002 de postul de televiziune VH1 (VH1's 100 Greatest One-hit Wonders) situa melodia celor de la Los Del Rio pe primul loc. Desigur ca nu este singura melodie a duo-ului spaniol, dar este singura care a avut un succes international imens.

Chiar mai mult, melodia s-a detasat de numele grupului care a lansat-o dobandind o faima independenta de acesta, multi oameni cunoscand cu siguranta cantecul, insa nemaireusind sa numeasca formatia care o interpreteaza. Hitul a primit de mai multe ori discul de platina si in SUA a stationat pentru 14 saptamani pe prima pozitie in topurile muzicale. Cei care nu cunosc miscarile, au sansa sa le invete urmarind videoclipul.



5. Vanilla Ice - "Ice Ice Baby"

Robert Matthew Van Winkle, cunoscut sub numele de scena Vanilla Ice, s-a bucurat de un succes rasunator in anul 1990, anul in care a fost lansat hitul “Ice Ice Baby”. Acesta a fost cel de-al doilea single rap din istoria muzicala care a reusit sa ajunga pe primul loc in prestigiosul clasament Billboard Hot 100. In 1991 a primit si o nominalizare la premiile Grammy la categoria “Cea mai buna interpretare rap solo.” Succesul lui a durat insa numai un an si desi a continuat sa faca muzica, nu a mai reusit sa se impuna.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.