Setari Cookie-uri

Ghidul de mancat sanatos

Atentia sporita care se acorda nutritiei in ultimul timp se datoreaza cresterii alarmante a numarului bolilor de inima cauzate de o alimentatie neechilibrata si sedentarism. Dar ce inseamna sa mananci sanatos? Cum sa impaci caloriile si carbohidratii dar in acelasi timp sa tii colesterolul sub control? Cum poate fi gasit echilibrul intre proteine si grasimi pentru un regim alimentar sanatos?

Atentia sporita care se acorda nutritiei in ultimul timp se datoreaza cresterii alarmante a numarului bolilor de inima cauzate de o alimentatie neechilibrata si sedentarism. Dar ce inseamna sa mananci sanatos? Cum sa impaci caloriile si carbohidratii dar in acelasi timp sa tii colesterolul sub control? Cum poate fi gasit echilibrul intre proteine si grasimi pentru un regim alimentar sanatos?

Revista Felicia pledeaza pentru o alimentatie sanatoasa si impreuna cu editia din 13 martie ofera un ghid complet al caloriilor si colesterolului scris de specialista in nutritie Martha Schueneman. Ghidul contine informatii simple si la indemana oricui despre substantele nutritive ale alimentelor pe care le consumam, cu recomandari si contraindicatii. In carte sunt analizate sute de alimente, substantele nutritive pe care le contin si valorile caloriilor, colesterolului, grasimilor si proteinelor. In cele 200 de pagini cartea ofera sfaturi despre cum sa le pregatesti in cele mai sanatoase moduri, iti da reteta unei diete echilibrate, fara a renunta la alimentele care iti plac in functie de varsta, sex si activitatea pe care o desfasori zilnic. Substantele nutritive sunt detaliate in grafice si tabele dupa care te poti ghida la cumparaturi si la gatit, pentru a obtine preparate savuroase, hranitoare si, mai ales, sanatoase.

O nutritie corespunzatoare si o alimentatie sanatoase nu se reduc doar la calorii. Pentru a fi sanatosi, organismul nostru are nevoie de o varietate de alimente extrem de hranitoare, si este important sa stim ce contin ele. Fructele si legumele inchise la culoare, carnurile slabe si pestele, lactatele, cerealele integrale, nucile si anumite grasimi fac parte din categoria alimentelor sanatoase, in timp ce in tabara alimentelor interzise gasim painea alba si alimentele produse din cereale rafinate, dulciurile si anumite preparate cu multa grasime. Ghidul va mai pune la dispozitie explicatii nutritionale in privinta fiecarui aliment, a continutului sau in proteine, grasimi, fibre, glucide si sodiu, si un capitol separat despre preparatele fast-food, snackuri si bauturi, si modul in care puteti face cea mai sanatoasa alegere.

Ghidul caloriilor, carbohidratilor si colesterolului se va difuza din 13 martie la toate punctele de difuzare a presei impreuna cu revista Felicia la pretul de 6 lei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.