Setari Cookie-uri

Leii mor pentru miei

Leii mor pentru miei, un film de exceptie, in regia lui Robert Redford, ce prezinta trei povesti dramatice despre atitudine si implicare, despre adevar si propaganda, despre patriotism si sacrificiu, va fi lansat pe DVD la sfarsitul acestei saptamani.

“Leii mor pentru miei”, un film de exceptie, in regia lui Robert Redford, ce prezinta trei povesti dramatice despre atitudine si implicare, despre adevar si propaganda, despre patriotism si sacrificiu, va fi lansat pe DVD la sfarsitul acestei saptamani. Filmul va fi disponibil in reteaua de distributie Prooptiki.

Desi subiectul nu este tocmai inedit, modalitatea de abordare si distributia de exceptie sunt doua atuuri importante. Dupa sase ani de lupta impotriva terorismului, americanii sunt inca departe de victorie si mii de familii isi plang mortii. In timp ce politicienii elaboreaza strategii militare in birourile lor confortabile, viata soldatilor depinde de reusita unei tactici mai mult sau mai putin justificate, impusa adesea de ratiuni electorale.

Dornic de afirmare, un senator american (Tom Cruise) decide sa implementeze o noua strategie militara pe frontul din Afganistan. Pentru a castiga votul opiniei publice, ofera un interviu in exclusivitate unei jurnaliste experimentate (Meryl Streep). Planul senatorului ii ridica acesteia multe suspiciuni, promovand aceleasi tactici militare care au dat gres în Vietnam cu patru decenii în urma, cand ea îsi începea cariera, iar senatorul era doar un copil.

Insa, cum simpatia electoratului primeaza, razboiul trebuie castigat “cu orice pret”, sub pretextul ca poporul american are nevoie de o victorie pentru a-si pansa ranile. În timp ce pentru patronatul postului TV conteaza subiectele in exclusivitate si ratingul, jurnalista se confrunta cu o dilema etica: sa prezinte, pur si simplu, stirea, actionand astfel ca instrument de propaganda pentru putere, sau sa ia atitudine fata de eveniment si factorii care il influenteaza, criticand instanta raspunzatoare?

Totodata, la o universitate de prestigiu din California, un tanar inteligent, candva receptiv la problemele societatii, îsi consuma studentia blazat si fara niciun tel, ca majoritatea colegilor lui, în timp ce profesorul sau (Robert Redford) incearca sa-i deschida ochii asupra deciziilor prin care îsi poate determina viitorul si a potentialului de a schimba mentalitatea unei generatii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.