Setari Cookie-uri

Cronicile din Narnia: Printul Caspian

Fermecatoarele personaje ale nemuritoarei povesti fantastice a lui C.S. Lewis prind din nou viaţa n CRONICILE DIN NARNIA: PRINTUL CASPIAN. De aceasta data, fratii Pevensie Peter, Susan, Edmund şi Lucy sunt adusi prin magie din Anglia epocii celui de-al Doilea Razboi Mondial napoi

Fermecatoarele personaje ale nemuritoarei povesti fantastice a lui C.S. Lewis prind din nou viata în CRONICILE DIN NARNIA: PRINTUL CASPIAN. De aceasta data, fratii Pevensie — Peter, Susan, Edmund si Lucy — sunt adusi prin magie din Anglia epocii celui de-al Doilea Razboi Mondial inapoi in Narnia, plecand dintr-o gara aflata in apropierea Pietei Trafalgar din Londra. Ei pornesc intr-o noua aventura periculoasa, punandu-si inca o data la incercare credinta si curajul.

cronicile din narnia La un an dupa incredibilele evenimente din “Sifonierul, leul si vrajitoarea”, fostii regi si regine ale Narniei se intorc din nou in acest regat indepartat, unde descopera ca au trecut mai bine de 1 300 de ani în termeni narnieni. In lipsa lor, Vremea de Aur a Narniei s-a stins, devenind o simpla legenda. Animalele magice, vorbitoare, si fapturile mitice ale acestui tinut abia daca au supravietuit in povestile telmarnienilor, o rasa de oameni condusa de nemilosul Rege Miraz. Puternicul leu Aslan nu a mai fost vazut de o mie de ani. Cei patru frati au fost adusi în Narnia de Caspian, tanarul mostenitor al tronului telmarnian, care vrea sa il infrunte pe maleficul sau unchi Miraz. Ajutati de un pitic curajos, pe nume Trumpkin; un soricel vorbitor indrazneţ, numit Reepicheep, si un Pitic Negru pe nume Nikabrik, care nu are incredere in nimeni, ei ii conduc pe narnieni intr-o lupta remarcabila, pentru a readuce la viata magia si gloria acestui tinut.

“Printul Caspian” este al doilea roman din seria de sapte care alcatuiesc “Cronicile din Narnia”, alaturi de “Calatorie pe mare cu Zori de Zi”, “Jiltul de argint”, “Calul si baiatul”, “Nepotul magicianului”, “Ultima batalie” si povestea care a lansat aceasta serie, “Sifonierul, leul si vrajitoarea”. Publicate între 1950 si 1956, considerate unele dintre cele mai rezistente si mai imaginative titluri clasice ale literaturii universale, cartile lui Lewis s-au vândut in peste 100 000 000 de exemplare, traduse în mai bine de 35 de limbi, devenind una dintre cele mai mari serii literare din lume.

Ca director artistic si de creatie al proprietaţii Lewis si al Companiei C.S. Lewis, Douglas Gresham (fiul sotiei lui Lewis, Joy Davidman Gresham, cu primul ei sot, romancierul W.L. Gresham) face eforturi de mai bine de 20 de ani pentru a aduce cartile lui Lewis pe marele ecran. Dupa uriasul succes de care s-a bucurat producţia “Sifonierul, leul si vrajitoarea”, Gresham deschide acum ceea ce el însusi descrie drept “al doilea capitol al unui vis de o viata”. “Am urmarit cum se transforma în realitate acest vis cu “Sifonierul, leul Si vrajitoarea”, cand filmul a explodat pe marile ecrane din toata lumea, in 2005”, exclama Gresham. “M-am asteptat dintotdeauna ca acest film sa devina o bucurie si o incantare pentru publicul de pretutindeni, dar am fost întrucatva uimit si redus la umilinta de adevaratul sau succes.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.