Setari Cookie-uri

Cronicile din Narnia: Printul Caspian

Fermecatoarele personaje ale nemuritoarei povesti fantastice a lui C.S. Lewis prind din nou viaţa n CRONICILE DIN NARNIA: PRINTUL CASPIAN. De aceasta data, fratii Pevensie Peter, Susan, Edmund şi Lucy sunt adusi prin magie din Anglia epocii celui de-al Doilea Razboi Mondial napoi

Producatorul Mark Johnson considera ca al doilea film l-a depasit pe primul, in multe privinţe. “Acest film este mai mare decat “Sifonierul, leu si vrajitoarea”,” spune el. “Este mai mare în ceea ce priveste numarul de oameni din spatele camerei de filmat, numarul de oameni din fata camerei de filmat si, cel mai important, este un film mai mare din punct de vedere dramatic. Temele şi relatiile pe care le abordam aici sunt mult mai mari si ceva mai sumbre decat cele din primul film.”

Regizorul Adamson explica: “PRINTUL CASPIAN spune povestea Narniei la 1 300 de ani dupa ce fratii Pevensie au plecat. Telmarnienii stapanesc acum Narnia si au alungat toate fapturile magice în paduri. Printul Caspian, mostenitorul de drept al tronului, a fost alungat de unchiul sau Miraz. Caspian sufla în cornul lui Susan pentru a-i aduce inapoi pe fratii Pevensie, ca sa salveze Narnia din ghearele lui Miraz, regele pe nedrept înscaunat.”

Spre deosebire de primul film, care in mod intentionat a inceput modest si a evoluat treptat spre scena bataliei de proportii epice, PRINTUL CASPIAN incepe in stil mare si continua in stil si mai mare. “Acum am vazut aceasta lume de proportii epice”, remarca Adamson. “Asa ca, la inceputul acestui film, trebuia sa incepem de la acest nivel epic si apoi sa creştem. Am avut mult mai multe locatii exterioare. Am avut castele si regate create de o noua rasa umana, telmarnienii, deci a trebuit sa concepem o lume cu totul noua. De asemenea, acest film este probabil ceva mai sumbru si mai dur decat primul, in parte fiindca si copiii au mai crescut, deci povestea capata un ton mai matur. “Sifonierul, leul si vrajitoarea” este o poveste plina de emotie, despre sacrificiu si iertare”, spune Adamson. “Intr-un fel, aceasta este o poveste mai personala: copiii se intorc intr-un loc pe care il iubesc, dar care nu mai exista. Este mai degraba o poveste despre maturizare, despre crestere si aventura.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.