Setari Cookie-uri

Leonard Cohen la Bucuresti

Muzica si poezie pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. Pe data de 21 septembrie, Leonard Cohen concerteaza la Bucuresti, intr-un spectacol organizat de Compania Events.

Preturile biletelor variaza in functie de categorie: 79 RON (in picioare, pe gazon), 119 RON (tribuna 2), 149 RON (tribuna 1), 249 RON (zona Premium), 349 RON (zona VIP - cu acces la bufet).

BIO LEONARD COHEN

Nascut in Montreal, Leonard Cohen a inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. A urmat cursurile Universitatii McGill unde a castigat premiul McNaughton pentru creatie, inainte de absolvire. Si-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies", la un an dupa aceea, cu un succes rasunator. Alte doua volume de poezii i-au urmat, deopotriva cu inscrierea la Universitatea Columbia. Devine cunoscut in Canada si in America atat pentru comportamentul sau iconoclast, cat si pentru scrierile sale - publica The Favorite Game (1963) si Beautiful Losers (1966).

Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, inregistreaza o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista ii propune lui Cohen sa o urmeze in turnee si astfel debutul lui are loc in vara anului 1967, la "The Newport Folk Festival". Urmeaza doua concerte cu casa inchisa in New York si o aparitie la CBS NETWORK, unde Cohen isi interpreteaza cantecele si-si recita poeziile. Cohen semneaza un contract cu studioul de inregistrari Columbia si in 1968 lanseaza primul sau album, "The Songs of Leonard Cohen", un album devenit hit folk si care creeaza valva in mediile muzicale, asigurandu-i un renume inegalabil printre cantareti si textieri. In al doilea an de la aparitie, "The Songs of Leonard Cohen" se vinde in 100.000 de copii.

Cu toate ca pastreaza acelasi stil melancolic, urmatorul album, "Songs From a Room"(1969) nu inregistreaza acelasi success comercial. Hiturile "Bird on a Wire" si "The Story of Isaac" rivalizeaza insa cu succesul "Suzanne". Cel de-al treilea album "Songs of Love and Hate"(1971), e considerat esential pentru opera lui Cohen de catre fanii sai. In 1973 se lanseaza "Leonard Cohen: Live Songs"; in acelasi an, muzica lui Leonard ilustreaza piesa de teatru "Sisters of Mercy", produsa de Gene Lesser, piesa ce are la baza o versiune fantezista a vietii cantautorului.

Nici albumul "New Skin for Old Ceremony" din 1974 nu se lasa mai prejos. Cantecele sale, la fel de triste si melancolice, sunt remarcabile prin jocurile de cuvinte. Columbia Records lanseaza "The Best of Leonard Cohen" in 1975. Doi ani mai tarziu, artistul revine cu "Death of a Ladies' Man". Cea mai controversata aparitie a sa, "Death of a Ladies' Man", produsa de Phil Spector, include melodii mult prea incisive ca sound, caracterizate prin acelasi ritm monoton, lipsit de o oarecare energie si totusi familiar fanilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.