Setari Cookie-uri

Blog Kudic: Copiala, furtaciune si hotareala

Ciudat lucru sa avem in graiul nostru romanesc atatea sinonime care spun acelasi lucru. Daca as da-o-n semiotica (adica un fel de dambla) as putea trage cateva concluzii interesante si oarecum evidente despre dexteritatea numarul 1 a romanului, dar cum toate generalizarile sunt false ma multumesc sa imprumut pe termen nelimitat ideea ca ce e-n natura omului nici Dumnezeu nu poate schimba iar pentru asta atotputernicul trebuie sa ia asupra lui toata vina.

Fara a mai trece chestii prin vreun filtru, fie el de cafea, de epurare a toxinelor sau macar mental, din ce in ce mai multe persoane sterpelesc ce le trece prin cale sau maini si le-adauga acolo, nemacerate si nici macar sortate la vesnica temelie a propriei persoane, uimindu-se si blestemand constant divinitatea ca le-a dat sa se tot bucure de blestemul lui Manole. Desi n-ar trebui, sacrificiul de-a gandi e pentru multi prea mare pentru a ridica la ceruri vreo idee personala, oricat de usurica ar fi ea.

copie In vesnica reinventare a propriei persoane prea putini aleg sa faca o cercetare riguroasa a pietei sau doamne-fereste, a viselor interioare si-si aleg din vitrinele mereu cu reduceri sablonul de caracter care-i cel mai la moda sau vocabularul cel mai ieftin, fara a le mai proba din cauza fricii de oglinda. Si dup-aia se chinuie sa le traga pe corpul slaninos de la atata munca ocolita.

Hotomanii, (fiindca numai la noi esti privit ca ghidus si smecheras fiindca ai reusit sa sutesti ceva intr-un mod mai remarcabil) sunt poate furaciosii 2.0 ai falsurilor aproape credibile si cam singurii care mai reusesc sa dea valoare ciordindu-le unor lucruri pe care nu le credeai prea deosebite pana cand nu ti-au fost subtilizate.

Ce e-n natura omului e greu de a i se sustrage din caracter, iar unele deprinderi mai nefericite cum e hotia nu se pierd din cauza ca prea multi tot fura meseria unii de la altii. Probabil ca gena pungasului apare pe undeva clonata in sangele de roman, dar se ascunde asa de bine incat nici imitatorii de falsuri n-ar fi in stare s-o gaseasca.

post dedicat stimabilei care mi-a copiat aberatiile si le-a prezentat ca fiind ale ei.

LE: Si-a cerut scuze :)

Sursa: Aberatii

Acest articol este un post de pe blogul Ligiei, castigatoarea din acest an a premiului pentru "Premiul pentru cel mai incitant blog" la Olimpiadele Comunicarii. Motivul este lesne de inteles: stilul Ligiei este unic si kudic si este datorat tocmai faptului ca, asa cum singura marturiseste, Ligia scrie din placere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.