Setari Cookie-uri

Barbatii cumpara cadouri in ultima zi!

5 milioane de barbati din Europa Centrala si de Est incep "vanatoarea de cadouri" chiar in ziua de Craciun. 53% dintre ei petrec mai putin de 4 ore la cumparaturi, incluzand aici si drumul pana la magazin si inapoi. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de GE Money in sase tari europene - Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia si Letonia in perioada septembrie-octombrie 2008. Maghiarii si cehii par a fi cei mai chibzuiti, 75% si respectiv 67% dintre ei cumparand cadourile de Craciun cu cel putin o luna inainte.

In privinta ideilor de cadouri, romanii par a fi mai putin inventivi - asemenea polonezilor - cumparand de obicei haine si cosmetice, sau, in cazul copiilor jucarii. Doar 10% dintre conationalii nostri le daruiesc sotiilor/partenerelor bijuterii, acestea reprezentand cadoul preferat de letoni (28%).

Unde mergem la cumparaturi de Craciun?

In proportie de 65%, romanii participanti la sondaj au declarat ca aleg magazinul de unde cumpara cadourile in functie de preturile practicate, dar si de orarul de lucru, tinerii in mod special preferandu-le pe cele deschise pana tarziu.

Procentul celor care aleg sa mearga la cumparaturi de Craciun in strainatate este inca foarte mic: 83% dintre romani nu au facut inca niciodata acest lucru, si doar 7% iau in calcul alternativa cumparaturilor in alta tara.

Cat de importanta este ambalarea cadourilor?

Felul in care este ambalat cadoul pare a fi important pentru rusi; peste jumatate dintre acestia au declarat ca apeleaza la serviciile specializate din magazine, in timp ce maghiarii si cehii prefera in proportie de peste 70% sa ambaleze ei insisi, in hartie, cadourile pentru cei dragi.

47% dintre romani si 51% dintre polonezi ofera cadourile in pungi speciale, gata facute. 10% dintre romanii care au participat la acest sondaj au declarat ca nu ambaleaza darurile, iar inca 10% au recunoscut ca altcineva din familie se ocupa de acest lucru pentru ei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.