Aventuri birmane

Aventuri birmane
Kudika
25 Martie 2009

Hotarat sa dea un nou curs vietii de pana acum, un tanar jurnalist pleaca spre tara visurilor sale, inarmandu-se cu un proiect nebunesc: sa-i ia un interviu lui Khun Sa, supranumit źPrintul Mortii Albe╗, cel mai mare traficant de opium al tuturor timpurilor.

Hotarat sa dea un nou curs vietii de pana acum, un tanar jurnalist pleaca spre tara visurilor sale, inarmandu-se cu un proiect nebunesc: sa-i ia un interviu lui Khun Sa, supranumit «Printul Mortii Albe», cel mai mare traficant de opium al tuturor timpurilor. Apare o dubla problema: pe de o parte, César nu este decat un amator, iar Birmania o dictatura. Pe de alta parte, intalneste o femeie fermecatoare si plina de enigme, de care se indragosteste. Venindu-i in ajutor la un moment dat, ea nu face nimic altceva decat sa-l afunde in inima unei tari ale carei repere sar cu totul in aer: il va pune pe urmele unei figuri mitice a rebeliunii politice, refugiata in inima junglei: femeia-tigru... César este un erou al timpurilor noastre, aflat in cautarea iubirii si a absolutului, in tara cea mai inchisa, misterioasa si senzuala din intreaga Asie. De la Ragoon la Mogok – Cetatea Rubinului – si apoi in Triunghiul de Aur, iata un itinerariu spectaculos pe baza caruia Christophe Ono-dit-Biot construieste un adevarat roman de aventuri, al carei exotic duce inevitabil cu gandul la un «Shogun» contemporan.

«Aventuri birmane este mai mult decat un simplu roman de aventuri, este o suita de reportaje inregistrate la fata locului. Ono-dit-Biot, tanarul jurnalist reporter la Le Point, ia calea Mogokului, capitala rubinului, si se avanta in adancul junglei. Dar nu uita sa-si condimenteze romanul cu umor.» Le Nouvel Observateur

«O carte despre pataniile unui tanar idealist de astazi. Oare si noi suntem dintre aceia care si-au abandonat pasiunile adolescentine in favoarea unei existente plate, rationalizate, sterpe? Aceasta este intrebarea. ultima a unui roman care te tine sub tensiune de la prima pana la ultima fila.» Le Magazine Littéraire

«Ono aduce romanului francez in plina transformare marea gura de aer care ii lipseste acestuia cateodata.» Livres Hebdo

Christophe Ono-dit-Biot
a fost reporter pentru revista Elle si este la ora actuala redactor-sef al departamentului cultural Le Point. A publicat: «Interdit à toute femme et à toute femelle», «Génération spontanée», «Désagrégé(e)». Romanul «Aventuri birmane» a fost recompensat in 2007 cu Premiul Interallié.

Romanul Aventuri birmane de Christophe Ono-dit-Biot a aparut in 2009 in colectia Eroscop la Editura Trei si poate fi achizitionat de la Editura Trei la pretul de 35 lei.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri