Setari Cookie-uri

Schimbari de look socante ale vedetelor!

Metamoforza la vedete - sabie cu doua taisuri

Iata cateva dintre metamorfozele care ne-au luat ochii in ultimii ani:

In afara de Nicole Kidman, mai tineti minte cu siguranta o alta femeie frumoasa care s-a uratit de dragul statuetei Academiei: Charlize Theron s-a lasat pe mana unei armate de make-up artists, si stilisti, si nutritionisti, si cine stie ce alti vrajitori din industrie, ca sa devina Aileen Wuornos, in filmul “Monster”.

Johnny Depp si-a supus fizicul la cateva transformari de dragul artei sale, mai ales in cazul colaborarilor cu Tim Burton care au garantat mereu un produs finit anormal, dezaxat sau doar ciudatel. Pentru rolul lui Sweeney Todd, a dus stilul ciufulit introdus odata cu Edward Schissorhands intr-o zona intunecata, a tulburarii mintale, care ne-a dat fiori. Dar ce urmeaza in filmografia duo-ului Depp-Burton se anunta exploziv! In rolul Mad Hatter-ului (Palarierului) parul lui Depp va fi rosu de foc!

Jim Carrey, pentru a intra in pielea verzulie a lui Grinch, morocanosul care a furat Craciunul, s-a supus unui proces de durata – intr-o zi mai aglomerata puteau misuna pana la 45 de machiori pe platouri, iar grinch-izarea lui Carrey dura pana la 3 ore!





Heath Ledger, in ultimul film care i-a pus in valoare intreaga gama a mestesugului actoricesc, “The Dark Knight”, a ilustrat o versiune diferita a Joker-ului de cea cu care Jack Nicholson sparsese gura targului, in 1989. Regizorul Chris Nolan a gandit o varianta mai realista, mai izbitoare, a seriei inspirate de faimoasele benzi desenate, iar machiajul lui Ledger a fost influentat puternic de tenta asta tenebroasa.

Viziunea lui Nolan, cuplata cu participarea creativa a lui Ledger la realizarea ei, a luat cu asalt ecranele cu un Joker terifiant, patat mai curand decat machiat, ca o aparitie eliberata din spitalul de nebuni – un rol care i-a adus actorului un Oscar binemeritat, acordat postum.

Dar poate cea mai eficienta, si rizibila, utilizare a efectelor machiajului si a protezelor, fara ajutor generat de computer (CGI) a fost cea care a facut din domnul John Travolta, doamna Edna Turnblad (in “Hairspray”)!

Un articol de Ioanina


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.