Setari Cookie-uri

Cupluri de vedete gay: La ei, e la moda sa fii invers

Faptul ca pe 22 iulie stirea-bomba, cu litere de-o schioapa in mai toate tabloidele americane, era noua cearta dintre Samantha Ronson si Lindsay Lohan, soldata cu izgonirea actritei din locuinta DJ-itei, cu strigate si haine-n strada nu e motiv de alarma. Nu e vorba de mediatizare exagerata pe fond de orientare sexuala, e mersul lucrurilor la Hollywood. In cele ce urmeaza, punem si noi umarul la mediatizarea starurilor iubarete de acelasi sex pentru ca, daca nu putem lua la picior dealul Cetatii Filmului ca sa prindem in flagrant o imbratisare, o privire galesa sau alte non-stiri de gen, cu siguranta il putem lua peste picior pentru fixatiile paparazziilor campati la el in ograda.

Ellen DeGeneres si Portia de Rossi nu sunt niste blonde generice, sub nici o masura – nu sunt nici macar un cuplu de lesbiane generic. Ellen, acum prezentatoare a talk show-ului de succes “The Ellen DeGeneres Show”, a iesit din dulap in ’97, intr-un episod din sitcomul “Ellen” (la cat isi foloseste numele, ma mir ca nu are TM intr-un cerculet alaturi!), devenind primul personaj principal gay din istoria televiziunii americane. Cele doua femei, indragostite din iarna lui 2004, tocmai au declarat ca nu simt nevoia sa procreeze, caci sunt perfect multumite cu animalele de companie care nu-si “exerseaza corzile vocale in public”, si abia se obisnuiesc cu proaspatul statut de matusi. De cand au prins fereastra scurta din vara lui 2008 in care cuplurilor gay li s-a permis sa se casatoreasca, cu binecuvantarea (haha!) statului californian, sunt sotie si sotie cu acte-n regula – iar tricoul Portiei, cu strasuri aplicate pe textul “I LOVE MY WIFE”, este, in consecinta, corect si de actualitate!

De cand cu faimosul, sau infamul, sarut dintre Britney si Madonna (la Premiile MTV Video din 2003), fenomenul asa-ziselor experimente de fals-lesbianism, odata considerate la limita bunei-cuviinte, nu numai ca a decolat in tromba printre copilele de liceu si chiar de generala, a dat chiar nastere unui acronim: LUG(s) – lesbian(s) until graduation. Angelina Jolie, mereu avantgardista si la curent cu definitia “cool”-ului de maine, a avut o idila cu inca din 1993... cu multi, multi ani inainte ca de-alde Katy Perry sa-si poata construi o cariera muzicala din picanterii de gen! Jenny, pe vremuri model pentru blugi Calvin Klein, a dezvaluit detalii despre relatia cu actrita controversata in documentarul din 2005 “Angelina: Saint or Sinner?”. Conform spuselor ei, casnicia cu Jonny Lee Miller nu a impiedicat-o pe Angelina sa-si exploreze propensiunile gay, ba dimpotriva, sigura pe sine si pe forta sentimentelor care ii legau si pe Johnny si pe Jenny de ea, a dat cartile pe fata de la inceput. Ambii parteneri au fost la curent unul de celalalt, iar Angelina, “o femeie puternica”, “o fire dominanta”, a iesit castigatoare.

Un articol de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.