Setari Cookie-uri

Vedetele: idoli indoielnici

Oare cum stau lucrurile atunci cand celebritatile scapa din lumina reflectoarelor? Oare simbolurile frumusetii, mai mult sau mai putin retusate, nu se dedau la fumat si alte activitati daunatoare intre o ora de cardio la sala si o salata Cesar la brunch? Sa vedem pe cine dam vina pentru obiceiurile proaste ale generatiilor vedetofile de azi si maine!

Altii ca ea, doar artisti decedati (scriitorul Jack Kerouac, fotograful Lee Miller, si scriitoarea Anaïs Nin, a carei pasiune fata de cuplul June si Henry Miller a a dus la o ecranizare de succes, in 1990, “Henry & June”) si personaje fictive (Cristina, jucata de Scarlett Johansson in filmul lui Woody Allen de anul trecut, “Vicky Cristina Barcelona”). Evident, raritatea unei asemenea variatiuni nonconformiste pe ideea monogamiei nu inseamna neaparat ca alte vedete nu practica sportul, ocazional – si nici nu o condamna din start pe Tilda la focul Ghenei. Sincera sa fiu, componenta imorala din ecuatia asta imi scapa, dar poate “triunghiul amoros” intra sub incidenta vreunei etici cunoscute voua...

Se drogheaza!
Acum, sa intru si pe teritoriu batatorit si ras-batatorit: droguri (de gravitate dovedita, nu ma refer aici la marijuana, ci la lantul desertaciunilor: consum-dependenta-moarte). Ce au in comun Kate Moss, Amy Winehouse, Peter Doherty si, de partea cealalta a Atlanticului, Lindsay Lohan, Paris Hilton, Mischa Barton? Toate sunt staruri care au avut probleme cu legea din cauza indecentului lor obicei – evident, cochetarea cu abuzul de susbstante nu se limiteaza la celebritatile prinse in flagrant, pentru ca drogurile, se stie, sunt modalitatea numarul 1 de evadare din stresul zilnic al lumii moderne. Si cine e mai stresat ca VIP-ul din ochiul public?

Studii ca cel realizat de Boon si Lomore in 2001 trag un semnal de alarma cu statisticile idolatrizarii starurilor de catre adolescentii maleabili: 75% din tineri au recunoscut, pentru cei doi oameni de stiinta, ca au fost atrasi puternic de o celebritate, iar 59% din sampling-ul studiat au fost chiar influentati comportamental de idolii lor. Insa, gratie paparazzi-lor, cronicari neobositi ai realitatii sordide, imaginile vedetelor prinse cu prafuri la nari ies nemiloase si ne-lucrate, si mai ales neatragatoare!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.