Setari Cookie-uri

Vedetele: idoli indoielnici

Oare cum stau lucrurile atunci cand celebritatile scapa din lumina reflectoarelor? Oare simbolurile frumusetii, mai mult sau mai putin retusate, nu se dedau la fumat si alte activitati daunatoare intre o ora de cardio la sala si o salata Cesar la brunch? Sa vedem pe cine dam vina pentru obiceiurile proaste ale generatiilor vedetofile de azi si maine!

Se joaca cu greutatea!
Pana acum cred ca am vazut cu totii bratele Madonnei care-au fulgerat prin lumea virtuala cu efecte comparabile doar cu tactica pamantului parjolit! In marea de carcotasi dezgustati la unison nu putine au fost vocile care au tinut sa lege inestetica stare a membrelor cvincvagenarei cu obsesia ei pentru gimnastica. Intr-adevar, exista si asa ceva, dependenta de endorfinele pompate in corp cand facem exercitii fizice – doctorii o numesc “dependenta pozitiva” pentru a o diferentia de surorile vitrege, sex, droguri si alcool.

La vedete, dependenta asta intra in vigoare de voie (mai rar), dar mai ales de nevoie: fie dupa o perioada de binge (indopare) cand incep atacurile de panica dinaintea vreunui eveniment care trebuie onorat cu o rochie de gala si silueta aferenta, fie pentru un rol. Cazul Madonnei trebuie studiat sub lupa intr-o categorie aparte – extenuare fizica obsesiv-compulsiva pentru contracararea... propriului ceas biologic!
Victimele asa-numitului fenomen al dietei “yo-yo”, pe fond nervos, sunt arhicunoscute, doar ca relatia lor disfunctionala cu mancarea nu iese neaparat in evidenta ca o problema serioasa: urmariti-l pe Matthew Perry de-a lungul sezoanelor serialului “Friends”, de exemplu, unde fluctuatiile de greutate bat la ochi. Kelly Clarkson, Jennifer Love-Hewitt, chiar si Jessica Simpson – pana la un punct mai de bun simt – se lasa din cand in cand ademenite pe calea pranzaniei!

Din celalalt trend fac parte actorii care, profesionalisti pana la capat, isi rationalizeaza surprizele indicate de cantar: Russell Crowe s-a ingrasat pe-o dieta de cheesburgeri cu aproximativ 30 de kilograme pentru rolul din “Body of Lies”, Christian Bale a slabit cu un mar si o conserva de ton pe zi tot atatea kilograme pentru “The Machinist”! Tobey “Spider-Man” Maguire a trecut de la supererou musculos la jocheul subnutrit al lui “Seabiscuit”, iar Jared Leto a facut tranzitia de la drogatul din “Recviem pentru un vis” la ucigasul supraponderal al lui Lennon, in “Chapter 27”. Jared a slabit ulterior, ca orice vedeta rock/actor carismatic care se respecta... si s-a ales cu guta de pe urma experientei!

Ar mai fi, desigur, pitici pe creierii vedetelor care nu merita imitati, dar sunt sigura ca psihoterapeutii lor sunt mai in masura sa le purice circumvolutiunile. Noi sa radem un pic de un obicei prost dar relativ inofensiv: TMZ.com a publicat niste poze cu vedete care-si rod unghiile :)

Un articol de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.