Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai sexy accente din lume

Ne-am uitat la indeajuns de multe filme pana acum incat sa ne dam seama ca o voce dura combinata cu un accent par a fi armele secrete ce il ajuta pe un barbat sa castige detasat in fata competitiei. Cine poate declara cu mana pe inima ca nu a simtit fiori pe sira spinarii macar o data la auzul accentului englezesc stilat al lui Orlando Bloom sau Colin Firth, al celui melodios al irlandezilor Colin Farrell sau Jonathan Rhys Meyers, al accentului dur al scotienilor Sean Connery sau Ewan McGregor, sau al celui cuceritor al francezului Alain Delon?

Conform cotidianului Daily Mail, acelasi studiu mai arata ca 6 din 10 din femei recunosc ca au fost seduse de un barbat doar datorita accentului acestuia iar 4 din 10 femei ar prefera sa-si imparta asternuturile cu un barbat cu un accent placut mai degraba decat cu unul cu un accent aspru.

Unele accente sunt, fara nici o urma de indoiala, seducatoare in timp ce altele ne amintesc de o bucata de creta ce zgarie o tabla. Nu putem sa nu ne intrebam ce anume face aceasta diferenta. Dupa cum explica sociolingvista Susan Tamasi de la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia, pentru site-ul YourTango, preferintele noastra pentru un accent sau altul tin de domeniul psihologiei si al culturii. “Totul are de a face cu estetica. Nu exista nici o explicatie lingvistica pentru faptul ca un accent e mai placut decat altul.” Preferintele si reactiile negative la un anumit accent se datoreaza de fapt asocierilor pozitive sau negative pe care le facem intre un anumit dialect sau accent si stereotipurile bine intelenite in mintea noastra.

Prin urmare, puterea de seductie a unui accent nu e universala, tine foarte mult si de parerea si experientele interlocutorului. Un accent ce lasa o femeie cu respiratia taiata poate sa nu aiba nici un efect asupra alteia sau, chiar mai rau, o poate enerva la culme pe o a treia. Pe tine ce accent te innebuneste de placere?


Un articol de Ioana I.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.