Film de Sarbatori: Puterea imaginatiei

Film de Sarbatori: Puterea imaginatiei
Kudika
10 Decembrie 2009

Umor contagios, intamplari de neimaginat, o paturica-minune si candoarea unui copil a carui imaginatie poate schimba lumea la propriu. Iata ingredientele celui mai nou film cu Eddie Murphy, ôImagine Thatö /ôPuterea imaginatieiö, disponibil acum pe DVD.

Umor contagios, intamplari de neimaginat, o paturica-minune si candoarea unui copil a carui imaginatie poate schimba lumea la propriu. Iata ingredientele celui mai nou film cu Eddie Murphy, “Imagine That” /“Puterea imaginatiei”, disponibil acum pe DVD.

Dupa ce a jucat rolul celui mai caraghios si cantaret magar in seria “Shrek” si a castigat un Glob de Aur pentru drama “DreamGirls” in 2007, am fi crezut ca Eddie Murphy nu ne mai rezerva multe surprize. Insa cel mai recent rol al sau, in productia Paramount Pictures “Imagine That” / “Puterea imaginatiei”, dovedeste ca actorul este inca departe de a-si fi epuizat resursele de umor, combinat, de aceasta data, cu o doza generoasa de afectiune si sensibilitate parinteasca.

A fost odata ca niciodata Evan Danielson (Eddie Murphy), un finantist pentru care cariera este mereu prioritate, iar peripetiile cotidiene la care il supune fiica sa de 7 ani (Yara Shadidi) si prietenii ei imaginari il scot din sarite. Tap ispasitor este paturica Googa, de care micuta Olivia nu vrea nici in ruptul capului sa se desparta. Silit de imprejurari sa-si supravegheze copila, Evan o ia la serviciu, iar cand fetita da iama in documentele lui cu intreg arsenalul de creioane colorate si carioci cu sclipici, chiar inaintea unei prezentari importante, tatal se crede pierdut. Cand colo, balivernele pe care le nascoceste ca sa-si justifice capodoperele colorate se dovedesc adevarate si, in fata evidentei, Evan incepe sa dea credit spuselor Oliviei despre lumea imaginara in care calatoreste oricand vrea, cu ajutorul paturicii Googa.

Cum a stiut toate acele informatii financiare pretioase pentru investitiile corporatiilor? Simplu, i le-au servit pe tava printesele Mopida, Sopida si Kupida si regina Qwali, care cunosc viitorul comercial si n-au nimic impotriva sa ti le dezvaluie fara costuri exorbitante si vicii ascunse. Pentru asta, n-ai decat sa intri in lumea lor si sa le vorbesti frumos, poate chiar si sa le canti ceva, ca sa le mai treaca de urat. Floare la ureche pentru un copil! Cum poate insa un adult cufundat in rapoarte si previziuni sa faca pe placul printeselor si sa afle niscaiva informatii care l-ar ajuta sa-si devanseze rivalul – pseudo-indianul Johnny Whitefeather (Thomas Haden Church), foarte popular in randul angajatilor, sa castige bunavointa sefilor si a clientilor si sa-si pastreze slujba?

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri