Stii sa obtii ce-ti doresti?

Stii sa obtii ce-ti doresti?

Cand vorbim de conversatii decisive ne gandim direct la senatori, parlamentari, tratate capabile sa schimbe lumea asa cum o stim.

Cand vorbim de conversatii decisive ne gandim direct la senatori, parlamentari, tratate capabile sa schimbe lumea asa cum o stim.

Joseph Grenny, Ron McMillan, Al Switzler, Stephen R. Covey, demonstreaza ca purtam conversatii decisive zi de zi, definite ca o situatie cand interesele sunt mari, opiniile difera si atmosfera emotionala este tensionata. De exemplu, colega de camera poarta incontinuu hainele celorlalti, fara sa ceara voie. Intr-o zi iese pe usa si va anunta ca azi s-a imbracat de la voi. Are pantalonii Anei, bluza lui Mirelei si pantofii Silviei. Ce mai ramane sa poarte de la tine, nici nu vrei sa te gandesti. Asadar te enervezi si ceea ce pare o intamplare obisnuita, in cazul in care nu o gestionezi corect, poate degenera in conflict si atmosfera din apartament sa fie afectata permanent.

Vrei sa fii promovata, iar seful nu considera ca esti pregatita. Iubitul petrece prea multe ore la birou si iti doresti sa petreaca mai mult timp cu tine. Sotul te-a vazut la o petrecere cu altcineva, dar tu stii ca nu s-a intamplat nimic. Ce au in comun toate aceste situatii? In primul rand exista opinii diferite. In al doilea rand miza conversatiilor e mare. Si in al treilea rand tensiunile se acumuleaza. Promovarea iti va afecta intr-un grad foarte mare munca in companie de acum incolo, vei petrece din ce in ce mai putin timp cu iubitul, daca situatia degenereaza, iar relatia cu sotul poate fi pentru totdeauna compromisa, in cazul in care comunicarea e defectuoasa.

Principala tehnica pe care o propun autorii este talentul dialogarii, ceea ce inseamna schimbul liber de semnificatie intre doi sau mai multi oameni.

Cartea ofera o serie de instrumente pentru cum sa ne raportam si sa ne pregatim pentru situatiile neastepate de genul celor enumerate. Importanta abordarii dialogului, dar si faptul ca trebuie incontinuu sa ne concentram la ceea ce vrem sa obtinem, sunt cateva din ideile pe care autorii le prezinta in „Conversatii decisive”. Emotiile negative, precum frica, ce pot duce conversatia intr-o zona fie de tacere, fie de violenta verbala, trebuie surprinse din prima si tinute sub control.

Cu sfaturi ce se aplica in viata personala, dar si in cea profesionala, „Conversatii decisive” e utila pentru toti cei care vor sa inteleaga mai bine oamenii, dar si pe ei insisi, devenind mai atenti la dialogul cu ceilalti si imbunatatindu-si abilitatile de a coordona sau conduce, prin controlul emotional.

Conversatii decisive
Kerry Patterson, Joseph Grenny, Ron McMillan, Al Switzler
Colectia MILENIUL TREI
Editura AMALTEA
In perioada 15 februarie- 15 martie, -25% reducere la orice carte comandata.
www.amaltea.ro

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri