Setari Cookie-uri

4 tipuri de umor

In zilele noastre simtul umorul reprezinta o trasatura importanta pe care o cautam in oameni cu care ne inconjuram. Oare cate femei nu afirma ca ar vrea sa aiba alaturi un barbat care sa le faca sa rada si cati barbati uita de picioare lungi si bust generos atunci cand sunt in compania unei femei amuzante.

In doze mici unorul de tip 'uraste-ma' poate fi util pentru cel care il face deoarece il ajuta sa se relaxeze si sa isi accepte defectele insa pe masura ce doza creste nu face decat sa arate nevoia de a atrage atentia celorlalti, de a fi in centrul atentiei.

Un exemplu reprezentativ pentru acest tip de umor e Stephen Colbert care si-a construit o intreaga emisiune (The Colbert Report) in jurul propriei persoane. Printre replicile lui faimoase se numara: ”datele se schimba, dar parerea mea ramane aceeasi tot timpul”, “asta ii invata pe copii o lectie importanta: nu asteptati nimic si fiti bucurosi daca nu sunteti rapiti” sau “daca ochii sunt fereastra catre suflet de ce doare cand ii dau cu Windex?”

4. Umor ce rade de viata

Acest tip de umor vine din partea persoanelor care nu se iau prea in serios, nici pe ei nici pe ceilalti. Prin urmare pot rade cu usurinta de orice se intampla in jurul lor ba chiar si de propriile actiuni. In plus, umorul devine o modalitatea de a face fata problemelor.

Tintele acestui tip de umor sunt momentele absurde ale vietii, episoadele lipsite de sens, gesturile ilogice sau chiar intamplari hazlii de pe plan personal. Show-ul Seinfeld a folosit adesea acest tip de umor.

Umorul in care razi de viata e unul cat se poate de sanatos, cel putin asta sustine realizatorul studiului. Accentele ironice fine si replicile istete ajuta persoana care recurge la ele sa treaca razand peste problemele cu care se confrunta.

Scriitorul si umoristul american David Barry foloseste acest tip de umor in textele sale. Printre replicile lui se inscriu:
- “Barbatii sunt simpli… femeile nu sunt simple si intotdeauna presupun ca barbatii sunt la fel de complicati ca si ele, doar ca mai misteriosi. Esenta intregii chestiuni e ca barbatii nu gandesc prea mult. Sunt ceea ce par a fi. Tragic.”
- “E bine documentat faptul ca barbatii nu cer indrumari. Asta e o chestiune biologica. De asta e nevoie se cateva milioane de spermatozoizi sa localizeze un ovul in ciuda faptului ca ovulul e, comparat cu dimensiunile lor, de marimea statului Wisconsin.”

Foto: www.hepta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.