Kudika
25 Iulie 2012

Cum ne dam seama ca partenerul nostru are probleme financiare ?

De cele mai multe ori avem bugete comune cu partenerii nostri si chiar daca multi ar fi inclinati sa spuna ca noi, femeile, suntem cele cheltuitoare, lucrurile nu stau deloc asa. Adeseori sunem mai responsabile decat barbatii cand vine vorba de datorii, iar statisticile arata ca ne imprumutam sume mai mici.

Ce faci insa atunci cand trebuie sa tii pe linia de plutire un buget “la comun” cu partenerul tau?

Astrologie: Horoscop 2014 pentru toate zodiile

Foto: Shutterstock.com

La prima vedere, raspunsul este simplu: iti alegi un partener chibzuit si calculat, dar de multe ori nu iti poti da seama din prima de acest lucru. Datornicul roman este in general barbat, arata datele statistice ale KRUK International. In portofoliul cazurilor active din 2011, barbatii reprezentau 61,38%, in timp ce femeile doar 38,62%. In plus, persoanele de sex masculin inregistrau si datorii cu valori mai mari. Tocmai de aceea, este bine de multe ori sa ne asiguram ca partenerul de viata este responsabil atunci cand vine vorba de situatia lui financiara si mai ales atunci cand avem buget comun.

Un studiu statistic recent al KRUK International arata ca barbatii prefera sa-si rezolve singuri problemele financiare, evitand intr-o mai mare masura decat femeile sa apeleze la partener. In plus, pentru barbati, pierderea banilor si a stabilitatii financiare este un lucru mult mai grav decat pentru femei, fiind echivalent cu pierderea masculinitatii si ducand la teama despartirii de partenera. Indiferent de situatie, este important sa constientizam ca a avea datorii este o situatie tranzitorie, temporara, prin care poate trece oricine. Asa ca este important sa gasim o solutie pentru a ne rezolva problema, fie ca este a noastra sau a partenerului.

Datele statistice ale companiei fac o diferentiere si in functie de zodii, aratand care sunt barbatii cei mai cheltuitori si care sunt aceia chibzuiti cand vine vorba de cheltuieli. Se pare ca barbatii Varsator, Balanta si Capricorn sunt cei mai responsabili cu banii lor, in timp ce finantele cuplului nu ar trebui lasate sub nicio forma pe mana unui partener din zodiile Gemeni, Sagetator si Rac, cei care acumuleaza cel mai des datorii.

Psihologii ne spun de asemenea ca exista anumite semne prin care ne putem da seama ca partenerul nostru are probleme financiare.

Horoscop Nordic: Zeii scandinavi si puterea lor magica asupra destinului
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.