Setari Cookie-uri

Horoscop: Cei mai cheltuitori parteneri in functie de zodie

Cum ne dam seama ca partenerul nostru are probleme financiare ?

Foto: Shutterstock.com

La prima vedere, raspunsul este simplu: iti alegi un partener chibzuit si calculat, dar de multe ori nu iti poti da seama din prima de acest lucru. Datornicul roman este in general barbat, arata datele statistice ale KRUK International. In portofoliul cazurilor active din 2011, barbatii reprezentau 61,38%, in timp ce femeile doar 38,62%. In plus, persoanele de sex masculin inregistrau si datorii cu valori mai mari. Tocmai de aceea, este bine de multe ori sa ne asiguram ca partenerul de viata este responsabil atunci cand vine vorba de situatia lui financiara si mai ales atunci cand avem buget comun.

Un studiu statistic recent al KRUK International arata ca barbatii prefera sa-si rezolve singuri problemele financiare, evitand intr-o mai mare masura decat femeile sa apeleze la partener. In plus, pentru barbati, pierderea banilor si a stabilitatii financiare este un lucru mult mai grav decat pentru femei, fiind echivalent cu pierderea masculinitatii si ducand la teama despartirii de partenera. Indiferent de situatie, este important sa constientizam ca a avea datorii este o situatie tranzitorie, temporara, prin care poate trece oricine. Asa ca este important sa gasim o solutie pentru a ne rezolva problema, fie ca este a noastra sau a partenerului.

Citește și:

Datele statistice ale companiei fac o diferentiere si in functie de zodii, aratand care sunt barbatii cei mai cheltuitori si care sunt aceia chibzuiti cand vine vorba de cheltuieli. Se pare ca barbatii Varsator, Balanta si Capricorn sunt cei mai responsabili cu banii lor, in timp ce finantele cuplului nu ar trebui lasate sub nicio forma pe mana unui partener din zodiile Gemeni, Sagetator si Rac, cei care acumuleaza cel mai des datorii.

Psihologii ne spun de asemenea ca exista anumite semne prin care ne putem da seama ca partenerul nostru are probleme financiare.

Unul ar fi faptul ca acesta lipseste foarte mult de acasa si evita sa petreaca timpul cu tine. Acest lucru se intampla pentru ca in viata lui a intervenit un factor de stres, de aceea cauta permanent noi surse de venit. Un alt indiciu ar putea aparea daca partenerul este secretos - nu raspunde la telefoane necunoscute de fata cu tine, isi ascunde corespondentaa. Acesta ar putea fi un semn ca firmele de colectare creante incearca sa ia legatura cu el pentru a gasi o solutie de comun-acord, iar el, din cauza lipsei de informare asupra posibilitatilor de solutionare a problemei datoriilor, evita in mod gresit contactul cu acestea.

Citește și:

Uneori este posibil ca partenerul sa isi schimbe perspectiva economica comuna. Astfel, trece rapid de la ideea ne “permitem orice” la “trebuie sa facem economii” sau ”hai sa nu facem risipa”. In oricare dintre aceste situatii v-ati afla, este foarte important sa discutati si sa incercati sa luati legatura cu specialistii care v-ar putea da solutii avantajoase pentru rezolvarea problemei.

Este important sa invatati impreuna sa va bucurati din nou de achizitiile importante pentru voi, planificandu-va cheltuielile si scapand de povara datoriilor.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.