Efectele soarelui asupra pielii

Efectele soarelui asupra pielii
Kudika
26 Iulie 2012

Vremea frumoasa ne ademeneste sa mergem la mare sau la piscine, sa petrecem cat mai multe ore in compania prietenului nostru drag, soarele. Inainte de a ne expune indelungat si la ore nepotrivite la soare, este bine sa stim cu exactitate efectele pe care soarele le are asupra pielii.

Fragilizarea vaselor de sange, ceea ce va duce la aparitia vaselor sparte, accentuarea cuperozei, vanatai.

• Din nefericire, in afara de modificarile vizibile cu ochiul liber se produc modificari negative la nivel celular si cu repercursiuni pe termen lung: modificarea bagajului genetic al celulei, producerea in cantitate mult mai mare de radicali liberi. In timp, aceste modificari celulare vor duce la aparitia de leziuni precanceroase (keratoza actinica), sau la cancer de piele, cel mai frecvent fiind melanomul.

Cum putem totusi sa ne bucuram de beneficiile soarelui si sa evitam toate aceste efecte mai mult decat nedorite?

• Cea mai buna modalitate ar fi sa stam doar 10 minute pe zi la soare, dar foarte putini oameni pot accepta acest lucru. De aceea, pentru a prelungi sederea la soare, trebuie obligatoriu sa folosim crema cu factor de protectie foarte mare, cel putin 30, pe toate zonele expuse inclusiv urechi si buze.

• Sa purtam ochelari de soare cu lentile de calitate care intr-adevar pot opri 99% din radiatii sa ating ochiul, soarele provocand leziuni ireversibile la nivelul retinei,

• Sa purtam palarie de soare cu boruri cat mai largi

• Sa ne expunem dimineata pana in ora 10 maxim si dupa-amiaza dupa ora 17 cel mai devreme.

• Dupa plaja sa folosim din belsug lotiuni hidratante si calmante speciale pentru corp si post-expunere la soare.

• Sa ne suplimentam aportul de antioxidanti in special carotenoizii care sunt cea mai buna arma de neutralizare a radicalilor liberi produsi de UV.

• Sa ne suplimentam aportul de Omega 6 si Vitamina E care au rol de protectie a pielii, acest aport crescut de suplimente alimentare trebuie sa inceapa cu o luna inainte de expunerea la soare.

• Sa nu uitam sa ne hidratam corespunzator in zilele calduroase insemnand un consum mai mare de 3l apa.

• Foarte folositoare sunt tratamentele cosmetice pe care le putem efectua atat inainte de concediu (deci inceperea expunerii la soare) pentru realizarea unei bariere protectoare, cat si dupa concediu (incheierea expunerii la soare), pentru calmarea si hidratarea pielii si pentru reducerea efectelor negative de la nivel celular.. Aceste tratamente sunt personalizate de catre estetician in functie de varsta clientei, starea pielii si gradul de expunere la soare. In acest sens, noi recomandam tratamente cu produse bogate in antioxidanti, atat produse Bruno Vassari, cat si produsele organice Pevonia Botanica. Aceste produse cosmetice bogate in antioxidanti, vor neutraliza, prin actiune locala, excesul de radicali liberi, completand astfel actiunea antioxidantilor utilizati pe cale orala. Sa nu uitam, intotdeauna un tratament general, respectiv aportul suplimentar de antioxidanti, trebuie insotit de tratament local, in cazul nostru, tratamentul cosmetic. Pentru doamnele cu o stare de deshidratare avansata propunem terapia Aqua Genomics – un tratament care poate fi denumit de “auto-hidratare”, deoarece pe langa aportul de ingredienti hidratanti stimuleaza celulele sa produca Factorul Natural de Hidratare. Acest factor este specific celulelor din epiderm si are rol de retinere a apei in celule, realizand astfel o stare optima de hidratare intra-celulara. In cazul in care pacienta a suferit arsuri solare sau este afectata elasticitatea pielii recomandam terapia cu Bio Dermal, o impregnare cu colagen si foarte multi ingredienti de hidratare, avand si efect de calmare a pielii.

Un articol de Dr. Estetician Manuela Ravescu

www.salonbeautyart.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri