Setari Cookie-uri

Praf de stele, pe hainele mele!

Probabil ca toata fascinatia mea pentru ele a inceput in anii copilariei mele! Aveam putin peste 6 ani, eram in grupa mare la gradinita si ma pregateam sa joc rolul surorii mijlocii a Cenuseresei la serbarea de Craciun!

Un articol de Irina Astratini si Raluca Blanaru, creatoarele brandului Irenka

Probabil ca toata fascinatia mea pentru ele a inceput in anii copilariei mele! Aveam putin peste 6 ani, eram in grupa mare la gradinita si ma pregateam sa joc rolul surorii mijlocii a Cenuseresei la serbarea de Craciun! Pe vremea aceea nu erau lanturi de magazine de unde puteai sa iei rochite de printese deja facute si nici servicii de inchiriere a lor. Asa ca, timp de o saptamana, am asistat-o seara de seara pe bunica mea, fiind martora procesului prin care a cusut de mana zeci, chiar sute de paiete colorate, pe mantia galbena care avea sa o imbrace pentru aproximativ 45 de minute pe sora mijlocie a Cenuseresei. Bunica mea mi-a spus ca e ca si cum as avea intreaga galaxie reprezentata pe mantie, si de atunci asa a ramas: paietele ma duc cu gandul la praf de stele si la universul plin de magie al copilariei!

Citește și:

Tot paietele ma duc insa cu gandul si la sarbatoare! Poate pentru ca, pe de o parte, sunt vesele si colorate, asemeni globurilor in bradul de Craciun. Poate pentu ca, pe de alta parte, impodobesc o tinuta si o fac pretioasa, delicata si feminina in proportii egale. In orice caz, spre marea mea bucurie, trendurile actuale aduc pretiosul mister al paietelor si in prim planul urban de zi cu zi. Una din regulile de aur ale modei de alta data impunea clar asortarea paietelor doar unei tinute de seara, purtate cu exclusivitate in cadrul unui eveniment gen receptie sau cocktail. Nu mai este cazul!

Acum ai tot ce-ti trebuie pentru a face un look casual sa arate sofisticat si funky: combina un item vestimentar din paiete – sa zicem un mic taior pana in talie – cu un altul nonconformist, un tricou lejer de bumbac, de exemplu, pantaloni boyfriend si ghete inspirate din stilul soldatesc, preferatele mele ar fi din piele neagra, inalte, cu tocuri de lemn!

Citește și:

Desigur, in utilizarea lor clasica, paietele inca pot face deliciul unei seri cum este cea a Oscarurilor. In ultimii doi ani, vedete din cele mai renumite precum Halle Berry, Nicole Kidman, Naomi Watts si Jessica Chastain au purtat creatii din paiete din cap pana in picioare, ale unora din cele mai renumite nume de pe scena modei globale, precum Armani, L’Wren Scott si Versace.

Si nu doar in cazul Oscarurile au paietele unda verde! Revelionul bate la usa si daca vrei sa iti creezi o tinuta cat mai potrivita cu atmosfera generala de sarbatoare, indrazneste si imbraca-te intr-o rochie scurta din paiete. Daca vei purta o rochie lunga, iti recomand sa alegi una doar cu insertii din acest material, pentru a nu intra in competitie cu focul de artificii :)!

Vizionare placuta


Kudika
26 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.