Setari Cookie-uri

Ofera stralucire chipului tau! De ce tenul tau este deshidratat, NU uscat, si cum sa-l tratezi

Tenul uscat este un tip de ten lipsit de lipide, pe care trebuie sa-l ingrijesti dupa nevoile specifice. Tenul deshidratat, insa, este un ten lipsit de apa, o conditie temporara pe care poti sa o solutionezi.

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Chiar daca il hranesti cu tot felul de creme, faci gomaje si tii pumnii stransi sa-l vezi stralucitor ca pe vremuri, tenul tau arata ca o foaie de pergament. Fondul de ten se pierde pe frunte sau obraji, iar blush-ul isi pierde complet sensul.

Inainte sa tragi concluzia ca ai un ten uscat din nastere, ia in considerare urmatorul diagnostic: ten deshidratat. Intre cele doua exista o mare diferenta, desi ai crede ca sunt sinonime.

Tenul uscat este un tip de ten lipsit de lipide, pe care trebuie sa-l ingrijesti dupa nevoile specifice. Tenul deshidratat, insa, este un ten lipsit de apa, o conditie temporara pe care poti sa o solutionezi.

Foto interior si prima pagina: femeie frumoasa si apa, Shutterstock

Cum identifici problema tenului tau? Un ten deshidratat este:

Citește și:

• lipsit de elasticitate
• tern, fara stralucire
• mai vulnerabil la aparitia ridurilor din cauza lipsei apei
• neplacut la atingere; simti cum te strange pielea

De ce ai un ten deshidratat? Raspunsul nu este atat de simplu precum crezi. Bariera pielii cu exteriorul s-ar putea sa fi fost alterata de razele ultraviolete, temperaturi ridicate, chiar vant puternic. De asemenea, poate ai folosit pe post de cleanser sapunuri clasice si alte materiale abrazive. Nu exclude nici posibilitatea actiunii nefaste a retinoizilor sau corticosteroizilor. Mai mult, trebuie sa retii ca, odata cu varsta, hormonii reduc componentele hidrofilice.

Ce poti face acum?

Mai intai de toate, consuma cat mai multa apa. Schimbarea vine din interior. Apoi, ai grija la demachiantul folosit. Alege unul bland, care sa nu atace epiderma.

Citește și:

Foloseste o crema cu factor de protectie, hidratanta, care sa refaca stratul cornos al pielii si considera aplicarea unui produs special pentru protectia pielii de soare.

Intreaba farmacistul ce produse hidrofilice iti recomanda (care formeaza un gel in contact cu apa) sau hidrofobice (care limiteaza evaporarea apei).

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.