Setari Cookie-uri

8 moduri prin care iti distrugi sprancenele, fara sa stii

Prima data, esteticiana a dat forma ideala sprancenelor tale. Zile intregi, le-ai admirat in oglinda, fericita foc pentru noul tau look. Dupa cateva retusuri realizate chiar de tine acasa, lucrurile s-au schimbat.

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Esti convinsa ca undeva gresesti si ca sprancenele tale nu-ti mai incadreaza fata la fel de frumos ca la inceput.

Foto interior si prima pagina: sprancene, Shutterstock

Uite ce s-ar fi putut intampla:

1. Capul sprancenei este accentuat cu fard/creion chiar in unghi drept. Aceasta tehnica confera asprime fetei, artificialitate si chiar un aspect demodat, imbatranit.

2. Coada sprancenei este prea lunga. Ai „tras” de coada in extrema cealalta si putin in jos? Nu degeaba arati obosita. Ia un creion, tine-l in diagonala incepand cu punctul de la baza nasului (nara) si vezi unde se opreste deasupra pleoapei. Acolo ar trebui sa se termine coada sprancenei.

3. Ai dus prea sus arcada. Ia un creion si fa acest test: lipeste un capat de nara si tine-l diagonal trecand peste centrul ochiului - acolo ar trebui sa fie cel mai inalt punct al sprancenei. Nu-i asa ca e diferit fata de locul unde ti-ai definit tu arcada?

Citește și:

4. Sprancenele au goluri. Fie ai smuls prea multe fire, fie cresc razlete, cert este ca trebuie acoperite cu fard de sprancene sau creion, cu linii scurte.

5. Folosesti prea mult highlighter pentru iluminarea zonei de sub si deasupra sprancenelor. Acel glow poate parea fortat. Utilizeaza, mai bine, un concealer.

6. Folosesti un creion de sprancene in nuanta gresita. Fie ai impresia ca sprancenele tale sunt mai inchise la culoare decat in realitate, fie vrei sa le dai profunzime cu o culoare mai inchisa. Problema este ca rezultatul final pare fake si, mai rau, te imbatraneste. Mai bine alege un creion putin mai deschis sau foloseste o mascara colorata, pentru ca poti regla mai bine cantitatea de produs folosita.

7. Nu uniformizezi destul. Creionul pentru sprancene trebuie asezat pe fire, creand un efect difuz. Altfel, toti vor sti ce ai folosit pentru a le da un aspect placut.

Citește și:

8. Nu-ti ingrijesti sprancenele. Chiar daca se poarta volumul, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti lasi sprancenele sa creasca in ce directie vor. Periaza-le cu incredere si indeparteaza surplusul.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.