Setari Cookie-uri

8 trucuri pentru un ten mat, chiar si in mijlocul verii

Ai un ten mixt sau chiar gras? Vara, va straluci mai mult ca niciodata, obligandu-te sa apelezi la servetele absorbante din ora in ora. Poti evita luciul inestetic mai usor, fara tot acel efort, daca stii cateva trucuri:

Un articol realizat de Lizi Serbanescu, expert estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Foto: PathDoc, Shutterstock

1. Alege cleanserul potrivit

Foloseste unul cu acid salicilic, o substanta care absoarbe sebumul in exces. Probabil stii ca este recomandat in tratamentul contra acneei, pentru ca curata pielea de imperfectiuni si cosuri fara sa o usuce foarte mult.

2. Nu-ti curata fata foarte des

Daca exagerezi si cureti prea mult tenul, organismul va compensa producand si mai mult sebum, lasand fata mai lucioasa. E suficient sa-ti speli tenul dimineata si seara, inainte de culcare.

3. Foloseste un toner

Tonerul echilibreaza tenul, aducandu-l la nivelul normal de pH. Totodata, indeparteaza mizeria si uleiul in exces si strange porii, prevenind intoarcerea lui.

4. Nu uita de lotiunea pentru protectie solara!

Este crucial sa folosesti o lotiune cu SPF 30 special conceputa pentru fata, pentru a preveni cancerul de piele si alte boli. Din fericire, exista multe formule care nu doar protejeaza ci si matifiaza, indepartand sebumul in exces.

Citește și:

5. Investeste intr-un primer

Primerul este minunat pentru mentinerea machiajului intreaga zi dar chiar si atunci cand aplici doar mascara si gloss poate fi un bun agent anti-stralucire. Primerele contin ceara si polimeri care matifiaza tenul, oferind o suprafata aderenta pentru farduri. Este benefic si pentru pielea expusa la soare, calmand roseata si inflamarea.

6. Opteaza pentru un fond de ten cu o consistenta usoara

Fondul de ten aplicat cu generozitate in zilele caniculare se topeste usor, lasand pete si blocand porii. Opteaza, mai degraba, pentru o crema nuantatoare sau un fond de ten crema – vor acoperi la fel de bine cearcanele si alte zone-problema.

7. Nu aplica pudra pentru a masca tenul lucios

Cu cat vei aplica mai multe straturi de machiaj, cu atat iti vei astupa mai mult porii, provocand exces de sebum si iritatie. Mai bine foloseste servetele absorbante, create special pentru absorbtia transpiratiei si a uleiului.

Citește și:

8. Spune „NU” cremelor grase!

Cremele de noapte grase vor distruge tot progresul facut in timpul zilei. Asadar, alege doar creme pe baza de apa, cat mai usoare, care contin acid hialuronic.

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.